Πύρινα μέτωπα σε Φωκίδα και Κρανίδι – Εκκενώθηκαν προληπτικά περιοχές στη βόρεια Ιτέα

Πύρινα μέτωπα σε Φωκίδα και Κρανίδι – Εκκενώθηκαν προληπτικά περιοχές στη βόρεια Ιτέα

Χρειάστηκε να εκκενωθεί ξενοδοχείο - Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Φωκίδας χθες, με τις περισσότερες ζημιές να σημειώνονται στον Ελαιώνα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το βόρειο τμήμα της Ιτέας, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά περιοχές. Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά σε σπίτια σε κατοικημένες περιοχές.

To κύριο βάρος έπεσε στις περιοχές της Αγίας Ευθυμίας, της Τριταίας, στο Σερνικάκι, στο Χρισσό και τον Ελαιώνα. Οι περιοχές αυτές είναι που είχαν κρίσιμα μέτωπα.

 

Εκτός από την προληπτική εκκένωση του βόρειου τμήματος της Ιτέας αυτό δηλαδή που βρίσκεται πάνω από την εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από το 57ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο στο δρόμο Άμφισσας – Λιβαδειάς καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση από τα μέτωπα της φωτιάς και τους καπνούς.

Ακόμη έγινε γνωστό ότι προωθήθηκε και αίτημα για κήρυξη της ΔΕ Ιτέας, Άμφισσας και Δελφών του δήμου Δελφών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλη νύχτα έγινε προσπάθεια να κρατηθούν τα μέτωπα της φωτιάς μέχρι να επανέλθουν με το πρώτο φως της μέρας και πάλι τα εναέρια μέσα, ιδιαίτερα ενισχυμένα, για να μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπα.

Μάχη έδιναν και οι καλλιεργητές της περιοχής με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας, ανοίγοντας συγχρόνως και γεωτρήσεις για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούσαν 140 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 43 οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ οι άνεμοι έφταναν χθες τα 6 μποφόρ. Και σήμερα αναμένονται ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, με τις αρχές να συνιστούν μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους.

Στην Αργολίδα, στην περιοχή Κρανίδι χρειάστηκε να γίνει εκκένωση ξενοδοχείου με πάρα πολύ κόσμο. Οι τουρίστες έφευγαν κατά κύριο λόγο μέσω θαλάσσης. Η μάχη συνεχίζει να δίνεται μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα. Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, «υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά».

Όσον αφορά τους ενοίκους της ξενοδοχειακής μονάδας, ο Γιάννης Γεωργόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες».