Δημήτρης Λιγνάδης: Στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία των δικαστών

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία των δικαστών

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού

Στην τελική της ευθεία μπαίνει η δίκη του προφυλακισμένου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Η αγόρευση του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού, σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Σήμερα , εκτός απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αγόρευσης των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι οποίοι εκπροσωπούν τους καταγγέλλοντες.

Αμέσως μετά την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας θα πάρει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ο οποίος στην απολογία του επέμεινε ότι είναι αθώος και εξέφρασε τη θέση ότι είναι θύμα σκευωρίας που έχει στηθεί σε βάρος του .

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων η πρόεδρος του δικαστηρίου θα ανακοινώσει εάν το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι του προφυλακισμένου σκηνοθέτη εντός της ημέρας ή αν θα διακόψει για την επόμενη δικάσιμο, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Ιουλίου, οπότε και θα γίνει γνωστή η ετυμηγορία των δικαστών.