Φωτιά στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Φωτιά στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν οικισμοί

«Έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθάει το έργο των πυροσβεστών»

Mάχη με τις φλόγες έδωσαν στη διάρκεια της νύχτας στην Ηλεία περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περίπου 45 οχήματα, προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινούν και οι ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, ενώ σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα, η περιφερειακή ενότητα Ηλείας βρίσκεται στην πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου.

Η εικόνα της φωτιάς φαίνεται να είναι καλύτερη. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βάλμης, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά προκειμένου να μην εξαπλωθεί.

Ειδικότερα, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ενώ βρίσκονται κοντά στις κοινότητες, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, Λάττα και άλλες γειτονικές περιοχές, ώστε να μην απειληθούν σπίτια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος «έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθάει το έργο των πυροσβεστών».

Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων περιοχών της Ηλείας

Μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι λόγω δασικής πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://bit.ly/32VyYzm»».

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Βάλμη Ηλείας να εκκενώσουν την περιοχή για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βάλμη Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών Οδηγίες προστασίας. https://bit.ly/32VyYzm».

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για τη Δευτέρα

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, με τα αναμενόμενα μεγάλης έντασης μποφόρ να θέτουν σε κατάσταση ετοιμότητας τις Αρχές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται τα αρμόδια τμήματα σε Αττική, Βοιωτία και νησιά Ανατολικού Αιγαίο, ενώ οι ενισχυμένοι βορειάδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.