Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Έμεινε γνωστή ως Ντένη Μαρκορά από τον ρόλο της στο σήριαλ «Δύο Ξένοι»

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Ντίνα Κώνστα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και άνοια, με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να φιλοξενείται σε οίκο για ηλικιωμένους. Η γεννημένη στις 31 Δεκεμβρίου 1938 στη Σάμο ηθοποιός, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, ενώ έμεινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό με ως Ντένη Μαρκορά από τη συμμετοχή της στο σήριαλ "Δύο Ξένοι".

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Είχε αναπτύξει όμως πολιτική δράση και είχε βάλει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.