Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους κι όπου υπάρχει συνωστισμός

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους κι όπου υπάρχει συνωστισμός

«Ως γιατρούς μας ξεπερνά το να είναι αναγκαίο το πρόστιμο για να ακολουθηθούν οι συμβουλές μας»

Μεγάλη προσοχή ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, συστήνοντας τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και όπου είναι συγκεντρωμένα αρκετά άτομα.

«Εμείς (σ.σ. οι επιστήμονες) τονίζουμε διαρκώς τις συστάσεις για χρήση μάσκας σε χώρους εσωτερικούς και σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Παραμένουν ως ιατρική συμβουλή που ζητάμε από τον κόσμο να τηρεί ανεξαρτήτως προστίμου. Διότι ως γιατρούς μας ξεπερνά το να είναι αναγκαίο το πρόστιμο για να ακολουθηθούν οι συμβουλές μας και αντιλαμβάνεστε όλοι το γιατί. Ότι χρειάζεται μάσκα το λέμε και το λέμε διαρκώς. Εκείνο που δεν λέμε είναι επιβάλετε πρόστιμα», είπε αρχικά στο OPEN και πρόσθεσε:

«Σε αυτή τη φάση που είμαστε αυτούς τους αριθμούς μπορούμε να τους δούμε να μετατρέπονται θετικά, δηλαδή να τιθασεύονται και να αναστρέφονται σιγά σιγά εάν χρησιμοποιήσουμε τη μάσκα όπως τη χρησιμοποιούσαμε το Πάσχα. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε θέλω να πιστεύω αυτοβούλως».