Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών συμμορίας διαρρηκτών «Vor V Zakone»

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών συμμορίας διαρρηκτών «Vor V Zakone»

Ο 72χρονος αρχηγός τους από τη Γεωργία με το μπαστούνι-στιλέτο έλεγχε απόλυτα όλες τις δραστηριότητες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 13 μελών της συμμορίας διαρρηκτών (ΕΔΩ), με αρχηγό 72χρονο, με τον τίτλο «Vor V Zakone».

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν περάσει χειροπέδες στον 72χρονο στο σπίτι του στην πλατεία Κολιάτσου στα Πατήσια, όπου βρέθηκαν τα τέσσερα μπαστούνια του. Τα δύο είχαν τα σύμβολα του τίτλου του «Vor V Zakone», ενώ ένα από αυτά ξεβιδωνόταν και έτσι η λαβή του μετατρεπόταν σε στιλέτο. Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη ρολόγια χειρός Rolex.

Δίνονται στη δημοσιότητα, όπως αναφέρει η αστυνομία, «κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκατριών (13) αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που διέπραττε διαρρήξεις – κλοπές από οικίες σε όλη την Αττική και η οποία εξαρθρώθηκε την 8-6-2022 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.