Πάτρα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σημάδια της Μαλένας έγιναν εν ζωή»

Πάτρα: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σημάδια της Μαλένας έγιναν εν ζωή»

«Οι εκδορές μετά θάνατον είναι χαρακτηριστικές και αλίμονο εάν ένας ιατροδικαστής δεν μπορεί αν διακρίνει ούτε αυτό» τόνισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Την ιατροδικαστική αρτιότητα του πορίσματος Καρακούκη - Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας υπερασπίστηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το συγκεκριμένο πόρισμα, όπως δημοσιεύεται, είναι ένα υπόδειγμα ιατροδικαστικής και επιστημονικής αρτιότητας. Πραγματικά είναι ελάχιστες φορές που έχουμε δει μία γνωμοδότηση ιατροδικαστική να συντάσσεται από κρατικούς λειτουργούς, όχι μέσω εγγράφων, αλλά ουσιαστικά με τέτοιο υποδειγματικό τρόπο που να μην αφήνει κανένα περιθώριο, καμία αμφιβολία, κανένα ερωτηματικό», δήλωσε. Αναφερόμενος στις νυχιές στο πρόσωπο της Μαλένας, ο κ. Λέων σχολίασε, πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι κακώσεις έγιναν όσο το παιδί ήταν εν ζωή.

«Ένας ιατροδικαστής όταν βλέπει τη σορό, θυμάται καλύτερα από ποτέ. Όταν βλέπουμε μία σορό, είμαστε σε θέση να διακρίνουμε και να καταγράψουμε, αν κάποιες κακώσεις είναι μεταθανάτιες. Οφείλουμε να το καταγράψουμε, γιατί θα αποφύγουμε οποιοδήποτε λάθος σε επόμενη εκτίμηση», δήλωσε ο ιατροδικαστής και συνέχισε: «Οι δύο πρώτοι ιατροδικαστές όλες τις κακώσεις δεν τις χαρακτηρίζουν ως μεταθανάτιες, άρα είναι εν ζωή και αυτό είναι κάτι βασικό, γιατί η ιατροδικαστική γνωμοδότηση από τους δύο συναδέλφους στηρίχτηκε σε ευρήματα που ήδη υπήρχαν, είχαν αξιολογηθεί και επανελέγχθηκαν και ακριβώς βρέθηκαν ως τέτοια ή εμπλουτίστηκαν επιπλέον. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με μία τέτοια χροιά σε μία εκδορά, όπως αυτές που περιγράφονται, οι εκδορές είναι εν ζωή. Οι εκδορές μετά θάνατον είναι χαρακτηριστικές και αλίμονο εάν ένας ιατροδικαστής δεν μπορεί αν διακρίνει ούτε αυτό», κατέληξε.