Μεγάλη η συμπαράσταση για δημοσιογράφο που η τράπεζα της παίρνει το σπίτι

Μεγάλη η συμπαράσταση για δημοσιογράφο που η τράπεζα της παίρνει το σπίτι

Η συνταξιούχος είχε χρέη που άγγιζαν τα 15.000 ευρώ

Κύμα αλληλεγγύης προκάλεσε ο πλειστηριασμός του σπιτιού της συνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, εξαιτίας χρεών ύψους 15.000 ευρώ.

Δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν έξω από το σπίτι της από νωρίς το πρωί σήμερα για να αντιταχθούν στην απόφαση του πλειστηριασμού και να στηρίξουν τη συνταξιούχο δημοσιογράφο.

Η ίδια δήλωσε συγκινημένη από την αλληλεγγύη του κόσμου, ενώ αναφέρθηκε και στον δικαστικό κλητήρα ο οποίος την απείλησε ότι θα φύγει από το σπίτι με το ζόρι. «Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα δώσω» ανέφερε, «δεν υπάρχει περίπτωση να τα δώσω», είπε αποφασισμένη να εναντιωθεί στην απόφαση του πλειστηριασμού.

Το σπίτι της κ. Κολοβού ήταν αντικειμενικής αξίας 140.000 ευρώ. Η ίδια στο OPEN έκανε λόγο για την αδυναμία της να πληρώνει η οποία τελικά την οδήγησε στο να χάσει το σπίτι της για χρέη που αγγίζουν τα 15.000 ευρώ.

Πριν από λίγες μέρες ειδοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή για το γεγονός ότι σήμερα 1 Ιουλίου θα μεταβεί στο σπίτι με «ισχυρή αστυνομική δύναμη» για να παραλάβει τα κλειδιά της κατοικίας.

Ωστόσο, η συνταξιούχος με την απάντηση της έκανε εμφανή την αγανάκτηση της, «μόνο νεκρή θα δώσω τα κλειδιά του σπιτιού μου», είπε.