Κορονοϊός – Ατσαλάκης: Πιθανή μια νέα παραλλαγή του ιού σε τρεις μήνες – Εξασθενεί ο οργανισμός από τις επαναλοιμώξεις

Κορονοϊός – Ατσαλάκης: Πιθανή μια νέα παραλλαγή του ιού σε τρεις μήνες – Εξασθενεί ο οργανισμός από τις επαναλοιμώξεις

«Οι τελευταίες έρευνες δίνουν διπλάσια πιθανότητα κάποιος που έχει νοσήσει για δεύτερη φορά να καταλήξει και πενταπλάσια πιθανότητα να εισαχθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία»

Για μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού έκανε λογο ο Γιώργος Ατσαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης ο οποίος μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας τόνισε ότι οι υποπαραλλαγές της Όμικρον ΒΑ4 και ΒΑ5 έχουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλες τις μεταλλάξεις μέχρι σήμερα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Ατσαλάκης τόνισε ότι είναι θωρακισμένοι από τον ιό όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου, αποκαλύπτοντας ότι οι επαναμολύνσεις στην κοινότητα έχουν αυξηθεί 20%.

«Οι τελευταίες έρευνες δίνουν διπλάσια πιθανότητα κάποιος που έχει νοσήσει για δεύτερη φορά να καταλήξει και πενταπλάσια πιθανότητα να εισαχθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία», πρόσθεσε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης επισημαίνοντας την ανάγκη για προστασία από τον μολυσματικό ιό.

«Προφανώς εξασθενεί ο οργανισμός κάθε φορά που νοσεί» συμπλήρωσε σχετικά με τις νέες παραλλαγές που έχουν την ιδιότητα να παρακάμπτουν την ανοσία που έχει αποκτήσει κάποιος με τη διπλή ή τριπλή δόση του εμβολίου.

«Υπάρχουν έρευνες που μελετούν τις αναπαραγωγές του ιού πώς εξελίσσεται μέχρι σήμερα» δήλωσε ο κ. Ατσαλάκης και πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα έχουμε καινούργια παραλλαγή σε δύο με τρεις μήνες.