Καλός και ζεστός ο καιρός και αύριο Τετάρτη – Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες

Καλός και ζεστός ο καιρός και αύριο Τετάρτη – Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες

Η πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Αίθριος καιρός με θερμοκρασίες που θα φθάσουν τους 38 βαθμούς, αλλά η ατμόσφαιρα θα είναι υποφερτή χάρη στο βορειαδάκι αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου, ενώ όμβροι ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα αναμένονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι σε ορεινά κυρίως τμήματα της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στην Ήπειρο από 17 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 17 έως 37-38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 36-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34-35 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες μόνο νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34-35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα παροδικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.