Παρίστανε την οικιακή βοηθό και λήστευε ηλικιωμένους με χρήση υπνωτικών ουσιών

Παρίστανε την οικιακή βοηθό και λήστευε ηλικιωμένους με χρήση υπνωτικών ουσιών

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις σε Νέα Ερυθραία, Αθήνα, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά

Στην εξιχνίαση τεσσάρων ληστειών που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθη μια 47χρονη αλλοδαπή γεωργιανής καταγωγής και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ' εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς. Οι ληστείες πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Ερυθραία, Αθήνα, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, η 47χρονη δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Αρχικά εντόπιζε μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών ηλικιωμένους, οι οποίοι ζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό και επικοινωνούσε μαζί τους για να κανονίσει συνάντηση. Κατά τις επικοινωνίες συστηνόταν με ψευδή στοιχεία στα υποψήφια θύματα, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια και αφού αναλάμβανε τα καθήκοντα της οικιακής βοηθού, προέβαινε συνήθως από την πρώτη κιόλας ημέρα στην ρίψη υπνωτικών ουσιών σε φαγητά και ροφήματα των ηλικιωμένων και ακολούθως αφαιρούσε από την κατοχή τους και τις οικίες χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.