Κορονοϊός: Πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο Τρίτη προβλέπει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Κορονοϊός: Πάνω από 20.000 κρούσματα αύριο Τρίτη προβλέπει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση σύμφωνα με τον καθηγητή

Ανησυχητική πρόβλεψη σε ότι αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού έκανε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ο κύριος Μαγιορκίνης ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως αύριο, Τρίτη (28/06) αναμένεται να υπάρξει εκτόξευση στον αριθμό των κρουσμάτων ενώ υπολογίζει πως θα ξεπεράσουν τις 20.000.

Μεταξύ άλλων, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3% ενώ δεν έχει παρατηρηθεί προς το παρόν σημαντική πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης COVID-19.

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).

https://www.facebook.com/gkikas.magiorkinis/posts/pfbid0xkgWWASYDq4mHkdest2oyGBqEVHYeY3ZAwXiikyQHgW7jeLspDYSS7xqjmgeDjTJl

Παρακαλούμε περιμένετε ...