Ηράκλειο: Φυλάκιση 4 ετών σε ταξιτζή που χτύπησε αστυνομικούς

Ηράκλειο: Φυλάκιση 4 ετών σε ταξιτζή που χτύπησε αστυνομικούς

Αρνήθηκε τον έλεγχο για άγρα πελατών στο αεροδρόμιο και κινήθηκε να παρασύρει τα όργανα της τάξης με το αυτοκίνητό του

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 1 μήνα επέβαλλε σήμερα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 66χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής σοβαρού επεισοδίου σε βάρος αστυνομικών, στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της βίας κατά υπαλλήλων και της άγρας πελατών και έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησε ο 66χρονος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου. Το παρών στο δικαστήριο έδωσαν και οι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στον 66χρονο, όταν τον είδαν να έχει σταθμεύσει σε άλλο σημείο του αεροδρομίου, από αυτό που επιτρέπεται για ταξί, αλλά και να μεταφέρει τη βαλίτσα τουρίστα, προκειμένου να τη φορτώσει στο όχημα.

Η επικεφαλής αξιωματικός της οποίας ο ταξιτζής μάγκωσε το χέρι στο τζάμι του παραθύρου του οχήματος, αλλά και ο συνάδελφος της που χτυπήθηκε από το ταξί, υπέστη κάταγμα και εμφανίστηκε με πατερίτσες στο δικαστήριο, περιέγραψαν το περιστατικό. Υποστήριξαν, ότι ο 66χρονος έπαθε αμόκ όταν του γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να του κάνουν έλεγχο, καθώς φορούσαν πολιτικά. Εκείνος κάθισε στη θέση του οδηγού και επιχείρησε να φύγει φωνάζοντας ταυτόχρονα "θα σας δείξω εγώ, θα σας ξηλώσω όλους".

Στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, ο 66χρονος ζήτησε συγνώμη και ισχυρίστηκε, ότι δεν ήθελε να χτυπήσει τους αστυνομικούς. Πρόσθεσε δε, ότι ήταν συναισθηματικά φορτισμένος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...