Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν 1.130 μετανάστες σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν 1.130 μετανάστες σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο

Συνολικά 24 λέμβου επιχείρησαν να πλησιάσουν τα παράλια των νησιών, ωστόσο έγιναν αντιληπτές και απωθήθηκαν

Αυξάνεται η πίεση από την Τουρκία με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού στο Αιγαίο, καθώς το τελευταίο τριήμερο διακινητές από τις τουρκικές ακτές επιχείρησαν να περάσουν περισσότερους από 1.000 μετανάστες στα ελληνικά νησιά, ωστόσο εντοπίστηκαν εγκαίρως και απωθήθηκαν.

Ειδικότερα, 24 συνολικά περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου 1.130 αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της 24 Ιουνίου μέχρι πρωινές ώρες της 27 Ιουνίου στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου. Σημειώνεται,ότι, μόνο στη Λέσβο επιχείρησαν να εισέλθουν 745 αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε δεκαέξι περιστατικά.

Σε όλα τα περιστατικά Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών. Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...