Εξηγήσεις από Γκάγκα για τον κορονοϊό: Δε συστήνεται η 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 ετών

Εξηγήσεις από Γκάγκα για τον κορονοϊό: Δε συστήνεται η 4η δόση εμβολίου για τους κάτω των 60 ετών

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση και διευκρινίζει ποιους αφορά μια νέα αναμνηστική δόση

Μεγάλη είναι η αυξητική τάση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα και οι ειδικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για ένα νέο κύμα πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι. Σε αυτό το κλίμα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με ανακοίνωσή της, συστήνει την 4η δόση του εμβολίου στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Από την μεριά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισήμανε πως για τον υπόλοιπο πληθυσμό δε συνίσταται το εμβόλιο και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν», τόνισε στην εκπομπή «Live News» του Mega η Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια, ως γιατρός, δε θα συνέστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος.

«Αν που πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίντε κάντε το».

Σχετικά με τη μάσκα, υπάρχει η σύσταση για την χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, που στη χώρα έχουμε άλλα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν υπάρχει ανησυχία.

«Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.