Κορονοϊός – εμβόλιο: Εισήγηση για 4η δόση για όλους άνω των 30 – Ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60

Κορονοϊός – εμβόλιο: Εισήγηση για 4η δόση για όλους άνω των 30 – Ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60

Ανοίγει στις 27 Ιουνίου η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες

«Πράσινο φως» για τέταρτη δόση εμβολίου σε όλους τους άνω των 30 ετών «άναψε» η Επιτροπή Εμβολιασμού, προκειμένου να ανακόψει το νέο κύμα της πανδημίας.

Στο ίδιο πλαίσιο σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Επιτροπή προχώρησε στην ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60, ενώ στις 27 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Παρακαλούμε περιμένετε ...