Θρίλερ στην Πάτρα: Πόσο θα κάτσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στη φυλακή, αν βρεθεί ένοχη

Θρίλερ στην Πάτρα: Πόσο θα κάτσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στη φυλακή, αν βρεθεί ένοχη

Τι προβλέπεται από τον ελληνικό ποινικό κώδικα, σύμφωνα με τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Οι εξελίξνεις είναι καταγιστικές στο θρίλερ της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Ήδη η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, με κεταμίνη, ενώ πάνω από το κεφάλι της 33χρονης κρέμμεται και η δαμόκλεια σπάθη για τα άλλα δύο κορίτσια. Και το ερώτημα είναι πόσο θα κάτσει στη φυλακή σε περίπτωση που βρεθεί ένοχη.

Επίσης, τόσο για την Μαλένα, όσο και για την Ίρδα το πόρισμα των ιατροδικαστών είναι ότι πέθαναν από εγκληματική ενέργεια και οι πιθανότητες να απαγγελθούν νέες κατηγορίες στην Ρούλα Πισπιρίγκου είναι ορατές.

«Είναι πάρα πολύ δυσάρεστη ιστορία. Είναι το μόνο θέμα που ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι μια μάνα μπορεί να αφαιρέσει τη ζωή σε τρία της παιδιά και όλοι ευχόμαστε να μη συμβαίνει», είπε ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για περίπτωση μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, για δολοφονίες με δόλο και σχεδιασμό και αναφέρθηκε στη διάρκεια ποινής της Ρούλας Πισπιρίγκου, αν αποδειχσθεί ότι η 33χρονη μητέρα σκότωσε τα παιδιά της.

«Αν βρεθεί ενοχή για τρεις δολοφονίες, θα λάβει τρεις ισόβιες. Θα εκτίσει πραγματική φυλακή 25 χρόνια. Είναι η οροφή, δεν υπάρχει ποινή μεγαλύτερη από την ισόβια, Ό,τι και να κάνει, αν είναι τρεις ισόβιες, θα κάτσει μέσα 25 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Πάντως, ακούγεται από νομικούς κύκλους ότι εφόσον επιδείξει καλή διαγωγή το συγκεκριμένο διάστημα μπορεί να μειωθεί και στα 20 χρόνια.

Βεβαίως, όλα αυτά είναι θεωρίες, αφού δεν έχει γίνει δίκη και μέχρι τώρα κατηγορείται μόνο για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.