Κορονοϊός: Από το φθινόπωρο επανέρχεται ο καθολικός εμβολιασμός – Τι ισχύει για τους άνω των 80 ετών

Κορονοϊός: Από το φθινόπωρο επανέρχεται ο καθολικός εμβολιασμός – Τι ισχύει για τους άνω των 80 ετών

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι είναι εμφανής στην Ελλάδα και σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα η «απάντηση» για την καταπολέμησή του θα έρθει μέσου του καθολικού εμβολιασμού.

«Το φθινόπωρο θα πάμε σε μια λογική προφύλαξης όπως πάμε για την γρίπη γιατί ο χειμώνας είναι πάντα πιο δύσκολος, έχουμε συγχρωτισμό, αύξηση των κρουσμάτων. Άρα πάμε σε έναν εμβολιασμό πιο καθολικό. Οι ηλικίες και το ποιος θα το κάνει θα είναι θέμα συστάσεων των διεθνών οργανισμών» ανέφερε σχετικά με τον εμβολιασμό για την Covid-19, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας».

Φαίνεται όμως να μην ανεβαίνει εκθετικά όπως ανέβαινε μέχρι τώρα και ο κυριότερος λόγος είναι ότι είμαστε ανοσοποιημένοι. Έχουμε πράγματι 8000-9000 κρούσματα την ημέρα, έχουμε μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές, αλλά παρά την αύξηση έχουμε και εξιτήρια και αυτή την στιγμή έχουμε περίπου 700 ασθενείς που είναι νοσηλευόμενοι για κόβιντ όταν στο peak της πανδημίας είχαμε πάνω από 6000» επισήμανε.

Ψαλτοπούλου: Είμαστε σε περίοδο ατομικής ευθύνης 

Να μην περιμένουν τον Σεπτέμβρη για να εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 80 ετών, συνιστά η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου μιλώντας για πανευρωπαϊκή οδηγία, ενώ όπως λέει, διανύουμε περίοδο ατομικής ευθύνης αντί υποχρεωτικότητας.

Tον Σεπτέμβριο αναμένεται αύξηση κρουσμάτων σε όλο το βόρειο ημισφαίριο είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, εφιστώντας την προσοχή στα εξής σημεία:

  • η χρήση μάσκας μπορεί να μην επιβάλλεται αλλά είναι πλεόν θέμα ατομικής ευθύνης
  • άτομα 70 ετών και άνω να μην περιμένουν τον Σεπτέμβριο για τέταρτη δόση
  • άτομα με προβλήματα υγείας αλλά και εκείνοι που τα φροντίζουν να είναι ιδαίτερα προσεκτικά
  • όπως και οι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...