Ηράκλειο: Χαμός σε αστυνομικό τμήμα – «Έπεσε» ξύλο μεταξύ αστυνομικών και δύο πολιτών

Ηράκλειο: Χαμός σε αστυνομικό τμήμα – «Έπεσε» ξύλο μεταξύ αστυνομικών και δύο πολιτών

Πατέρας και γιος θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Χαμός στο Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, καθώς αστυνομικοί κατέληξαν στον ιατροδικαστή για να βεβαιωθεί ο ξυλοδαρμός τους από δύο πολίτες, πατέρα και γιο, οι οποίοι, επίσης, ζήτησαν ιατρική συνδρομή για τον ίδιο λόγο.

Το επεισόδιο έληξε με τη σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για μια σειρά από αδικήματα.

Σύμφωνα με το ertnews.gr όλα ξεκίνησαν από ένα συνηθισμένο έλεγχο από κλιμάκιο του ΤΑΕ. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον 22χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν μαζί με έναν αλλοδαπό, και τους ζήτησαν να τους επιδείξουν έγγραφα ταυτοποίησης κ.α. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες δεν τα είχαν μαζί τους και έτσι ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς ότι θα έπρεπε να τους ακολουθήσουν στο τμήμα. Ακολούθησε έντονη αντίδραση από τον 22χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άρχισε να εξυβρίζει και να χτυπά στα χέρια και τα πόδια τους αστυνομικούς, που επιχείρησαν να τον προσαγάγουν.

Τελικώς τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δύο νεαροί προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδας, στο Αρκαλοχώρι, όπου λίγη ώρα αργότερα έφτασε ο 50χρονος πατέρας του 22χρονου. Η παρουσία του πυροδότησε νέο επεισόδιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 50χρονος άρχισε, επίσης, να βρίζει και να απειλεί τους αστυνομικούς, ενώ πατέρας και γιος προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την Εισαγγελία Ηρακλείου και προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας και ζήτησαν να εξεταστούν από γιατρούς. Συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο και αφού εξετάστηκαν επέστρεψαν στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες δεν έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει μήνυση σε βάρος των αστυνομικών.

Τρεις υπάλληλοι του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας εξετάστηκαν από ιατροδικαστή, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι έπεσαν θύματα βίας.

Σε βάρος του 50χρονου και του γιού του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή, εξύβριση και επίθεση από κοινού.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...