Γέρακας: Συνελήφθη Κινέζα που εξαπάτησε 340 επενδυτές αποσπώντας τους 4 εκατ. ευρώ

Γέρακας: Συνελήφθη Κινέζα που εξαπάτησε 340 επενδυτές αποσπώντας τους 4 εκατ. ευρώ

Από το 2019 που ήρθε στη χώρα μας άλλαζε διαρκώς σπίτια για να εξαφανίσει τα ίχνη της

Μία 40χρονη Κινέζα η οποία είχε στήσει μεγάλη απάτη στη χώρα της, αποκομίζοντας ποσό περίπου 4 εκατ. ευρώ από ανυποψίαστα θύματα, συνελήφθη χθες το πρωί στο Γέρακα Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος της εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, κατηγορούμενη για το αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων από το ευρύ κοινό με συγκαλυμμένη μορφή. Ειδικότερα, η 40χρονη κατηγορείται ότι κατασκεύασε επενδυτικό πρόγραμμα στη χώρα της και εξαπάτησε 340 άτομα, λαμβάνοντας παράνομα καταθέσεις αξίας άνω των 30,51 εκατ. CNY (4 εκατ. ευρώ περίπου), χωρίς την άδεια και την εξουσιοδότηση των ρυθμιστικών αρχών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η 40χρονη κατέφυγε στην Ελλάδα με την 17χρονη κόρη της το 2019 και από τότε άλλαζε συνεχώς σπίτια σε βόρεια και νότια προάστια, προκειμένου να σβήνει τα ίχνη της, ενώ κυκλοφορούσε με ακριβά οχήματα με φιμέ τζάμια. Όμως δεν κατάφερε να γλιτώσει από τους αξιωματικούς του Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην περιοχή του Γέρακα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.