Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέος κύκλος καταθέσεων στην Πάτρα – Υπέβαλε ένσταση για την απόρριψη αιτήματός της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέος κύκλος καταθέσεων στην Πάτρα – Υπέβαλε ένσταση για την απόρριψη αιτήματός της

Επιμένει στην επανεξέταση του δείγματος της Τζωρτζίνας με την κεταμίνη με τη στήριξη του επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας της Κρήτης

Στην Πάτρα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζουν για τους θανάτους των τριών κοριτσιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι αξιματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη πιάσει δουλειά και μάλιστα όπως μετάδωσε ο ΑΝΤ1, οι λήψεις των καταθέσεων γίνονται σε μυστική τοποθεσία, εκτός του Αστυνομικού και του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι εκτός από συγγενείς της 33χρονης κατγορούμενης, θα καταθέσουν συγγενείς του Μάνου Δασκαλάκη και ενδεχομένως να κληθεί και ο ίδιος για κατάθεση. Επίσης, θα καταθέσουν άτομα από το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού και κυρίως αυτά που είχαν στενές επαφές με τους ίδιους και τα παιδιά και ενδεχομένως κάποιοι γείτονες.

Εν τω μεταξύ, σε ένσταση κατά της απορριπτικής απόφασης της 18ης Ανακρίτριας Αθηνών για επανεξέταση του δείγματος που αναλύθηκε από τον καθηγητή Ράικο στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ και βρέθηκε η θανατηφόρα δόση της κεταμίνης, βάσει του οποίου στοιχείου ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατόπιν προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προχώρησε ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης, Οθων Παπαδόπουλος.

Στην ένσταση που θα κριθεί από δικαστικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η υπεράσπιση επιμένει σε επανεξέταση του δείγματος αίματος της 9χρονης Τζωρτζίνας από το Ειδικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, προσκομίζοντας έγγραφο του διευθυντή του, Αριστείδη Τσατσάκη, που διαβεβαιώνει ότι δύναται, σε αντίθεση με το αιτιολογικό της απόρριψης του αιτήματος επανεξέτασης εκεί, με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης να υποστηρίζει πως από πλημμύρες αχρηστεύτηκαν μηχανήματα του Εργαστηρίου.

Αν και πάλι το αίτημα της υπεράσπισης απορριφθεί, τότε -κατά τις ίδιες πληροφορίες- η πλευρά Πισπιρίκου θα ζητήσει από τον κ. Τσατσάκη ν’ αναλάβει τεχνικός σύμβουλος της κατηγορουμένης και ως τέτοιος θα υποβληθεί νέο αίτημα επανεξέτασης, με το επίμονο επιχείρημα ότι αυτή έχει το δικαίωμα να ελέγξει το δείγμα με το οποίο διώχθηκε. Γιατί όμως η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου επιμένει τόσο πολύ στην επανεξέταση από τον εν λόγω ακαδημαϊκό του Ηρακλείου; Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, θέλουν τον καθηγητή να έχει δει τις εξετάσεις του ΑΠΘ και να έχει καταλήξει, πως η «μεθοδολογία» που ακολουθήθηκε, είναι λανθασμένη και προφανώς μέσω της επανεξέτασης θα προκύψουν άλλα δεδομένα, όχι ως προς την κεταμίνη, αλλά κυρίως ως προς την ποσότητα αυτής. Στοιχείο που αν προκύψει, θα δώσει «όπλο» αμφισβήτησης της αρχικής κατηγορίας.

Ανάμεσα στα άλλα, η υπεράσπιση αναμένει και μία ακόμα απάντηση. Στο γιατί στην εξέταση του ΑΠΘ δεν αναφέρεται η ουσία «Ρουκουρόνιο» στο αίμα της Τζωτζίνας, παρότι οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων, όπου εξέπνευσε, αναφέρουν ότι της χορήγησαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάνηψης. Αντιθέτως εντοπίστηκε μόνο ήκυρίως η κεταμίνη.