Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κάθειρξη 13 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Κάθειρξη 13 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια

Το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και απέρριψε το αίτημα αναστολής της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον
προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας του.

Το δικαστήριο ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την επιβολή της ίδιας ποινής. Οι δικαστές νωρίτερα απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Την τελική απόφαση του δικαστηρίου άκουσαν μαζί με τον κατηγορούμενο οι γονείς του. Η νεαρή αθλήτρια, που κατήγγειλε το βιασμό της, αποχώρησε μαζί με την οικογένεια της από την δικαστική αίθουσα αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, με την οποία ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος μόνο για το κακούργημα της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία του βιασμού κατ' εξακολούθηση της αθλήτριας του, ενώ ήταν μόλις 12 ετών. Την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχος, είχαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, η αρχαιότερη σύνεδρος και ένας ένορκος οι οποίοι μειοψήφισαν.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έδωσε «μάχη» για να του δωθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, το δικαστήριο είπε «όχι» και ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην φυλακή.

Μαρία Ζαχαροπούλου