Γιώργος Τράγκας: Η εταιρεία «κλειδί» στη Βρετανία και ο έλεγχος του ΣΔΟΕ το 2004 που δεν ολοκληρώθηκε

Γιώργος Τράγκας: Η εταιρεία «κλειδί» στη Βρετανία και ο έλεγχος του ΣΔΟΕ το 2004 που δεν ολοκληρώθηκε

Πώς ο εκδότης-δημοσιογράφος χρησιμοποιούσε offshore εταιρείες για να κρύβει την τεράστια περιουσία του

Νέες αποκαλύψεις για την τεράστια ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η οποία αποκτήθηκε μέσα από offshore εταιρείες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μία από αυτές της εταιρείες που ανήκαν στον Γιώργο Τράγκα, βρίσκεται σε ένα κτίριο στο Σάουθ Γούντφορντ και η οποία φέρεται να έκανε τις αγοραπωλησίες των ακινήτων στην Κέρκυρα, που μελετάνε οι φορολογικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο όπου στεγάζεται, φέρεται να έχουν ως έδρα συνολικά 141 εταιρείες, αφού είναι στην ουσία ένα γραφείο, που εξυπηρετεί τους πελάτες του ως νόμιμη φορολογική έδρα για τις αρχές.

Ο Γιώργος Τράγκας στο επίσημο έγγραφο εμφανίζεται ως δημοσιογράφος, Έλληνας, γεννημένος το 1949, με μόνιμη κατοικία το Μονακό και ενεργός διευθυντής της εταιρείας από τις 30 Μαρτίου 2017. Στην εταιρεία συμμετοχή φαίνεται να έχουν και άλλα πρόσωπα από την Κύπρο και την Αγγλία.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ το 2004 που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Την ίδια ώρα, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ μιλάει για ελέγχους που έγιναν και ολοκληρώθηκαν επί των ημερών του, αλλά δεν συνεχίστηκαν από τους διαδόχους του. «Εμείς ετοιμαζόμασταν να τον καλέσουμε για φοροδιαφυγή, όπου όμως μας πρόλαβαν οι εκλογές του Μαρτίου του 2004 και το πράγμα έμεινε έτσι, δεν προχώρησε από τους διαδόχους μου», δήλωσε στο Mega ο πρώην γ.γ. του ΣΔΟΕ, Δημήτριος Μπαντζέλης.

Μεταξύ των ελέγχων που είχε κάνει ο Μπαντζέλης ήταν και αυτός της βίλας στην Κέρκυρα που άνηκε σε offshore. «Μάθαμε ότι ήταν ιδιοκτήτης μίας παραθαλάσσιας βίλας στην Κέρκυρα, στην Βόρεια Κέρκυρα, όπου ψάξαμε και βρήκαμε, ότι αυτή η βίλα ανήκε σε μία offshore εταιρεία, ονόματι από ότι θυμάμαι Marigold και μάθαμε μέσα από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ότι υπήρχε μία διαδικασία και ότι η offshore εταιρεία αυτή ήταν δικών του συμφερόντων».

Όλα αυτά όμως τα έσβησαν οι εκλογές, θα πει το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος και έτσι, τίποτα παραπάνω δεν έγινε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...