Ευλογιά των Πιθήκων: Υπό εξέταση άλλα δύο δείγματα για πιθανά κρούσματα

Ευλογιά των Πιθήκων: Υπό εξέταση άλλα δύο δείγματα για πιθανά κρούσματα

Πόσο κινδυνεύει κάποιος να «κολλήσει» μέσα σε αεροπλάνο

«Σήμερα εξετάζεται άλλο ένα περιστατικό κι ένα στην Αθήνα» είπε για τα ύποπτα δείγματα της ευλογιάς των πιθήκων η καθηγήτρια Μικροβιολογίας Άννα Παππά. Η εξέταση γίνεται μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που βρέθηκε στο νοσοκομείο Συγγρός.

Η καθηγήτρια του ΑΠΘ επισημαίνει στην ΕΡΤ ότι «ανησυχητικό είναι ότι είναι αφρικάνικος ιός και πρέπει να ψάξουμε γιατί, αλλά η μετάδοση είναι πιο δύσκολη». Επιχειρώντας να εξηγήσει που οφείλεται η διασπορά της «ξεχασμένης» αυτής νόσου υποστήριξε ότι μπορεί να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και την παγκοσμιοποίηση.

Όπως είπε καθημερινά εξετάζονται περιστατικά εμπύρετα και με δερματικές βλάβες «Κάποια περιστατικά μπορεί να συνέβησαν χωρίς να γίνουν αμέσως αντιληπτά. Πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση για να ελέγξουμε τη διασπορά» είπε.

Σε ερώτηση της Σοφία Πατραμάνη για το «πόσο κινδυνεύει κάποιος αν κάθεται δίπλα σε ασθενή σε αεροπλάνο», η κ. Παππά απάντησε ότι «κίνδυνος υπάρχει μόνο αν υπάρχει κάποια αμυχή που έρθει σε επαφή με μολυσμένη επιφάνεια. Δεν είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί ακόμα και δίπλα μας να κάθεται κάποιος».

Παρακαλούμε περιμένετε ...