Κακοκαιρία «Genesis»: Δείτε live την πορεία της – Πού υπάρχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Genesis»: Δείτε live την πορεία της – Πού υπάρχουν προβλήματα

Πλημμύρισαν δρόμοι σε περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς - Ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα

Τη Δυτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο πλήττει αυτή την ώρα η κακοκαιρία Genesis, που έχει θέσει σε συναγερμό την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται:

- Έως το μεσημέρι στην Κεντρική και Δυτική Στερεά και στη Θεσσαλία.

- Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

- Από τις πρώτες βραδινές ώρες έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στην Κεντρική Μακεδονία.

Κεραυνοί και μπουμπουνητά στην πόλη της Λάρισας από το πρωί.

Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι έντονα, με την Πολιτική Προστασία να συστήνει στους πολίτες την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων.

Έντονη είναι η βροχόπτωση στην Πάτρα, όπου παρατηρούνται διακοπές ρεύματος ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το patrisnews, υπάρχει βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με την Σαρανταπόρου.

Ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα

Ζημιές προκάλεσε στην Κέρκυρα ανεμοστρόβιλος μικρής έντασης. Έριξε δέντρα στους Αργυράδες και έπεσαν κεραμίδια από σκεπή καταστήματος.