Κακοκαιρία «Genesis» – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές δεν θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κακοκαιρία «Genesis» – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές δεν θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Από τη μία καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί και από την άλλη ήλιος και 35 βαθμοί Κελσίου

Στον κλοιό της κακοκαιρίας Genesis βρίσκεται η χώρα μας, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη βρίσκεται σχεδόν πάνω από τη χώρα μας, στα βορειοδυτικά τμήματα, όπου και έχουμε τις πρώτες ισχυρές καταιγίδες αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για σήμερα Παρασκευή 10/6 η μέρα ξεκίνησε με κακοκαιρία προς τα δυτικά και βόρεια. Έχουμε καταιγίδες προς το βόρειο Ιόνιο, τη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα, σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Καθώς θα περνούν οι ώρες τα φαινόμενα θα γενικευτούν με μεγάλο όγκο νερού, χαλάζι και κεραυνούς.

Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα, αντίθετα θα έχουν ήλιο με κάποιες συννεφιές. Μάλιστα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η βόρεια Κρήτη θα χτυπήσει 33-35 βαθμούς, με αυξημένη υγρασία.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά-βορειοδυτικά και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν επηρεάσει το σύνολο του νομού. Με βάση τα τελευταία στοιχεία η Αττική δεν φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Genesis. Το θερμόμετρο στους 27-28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη έντονα φαινόμενα με τους κατοίκους να πρέπει να είναι προσεχτικοί μέχρι και αύριο το πρωί (11/6) καθώς θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 26-27 βαθμούς.

Άστατος θα είναι και αύριο Σάββατο 11/6 ο καιρός, αλλά προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Αστάθεια θα υπάρχει Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, αλλά περιορισμένης έκτασης σε σχέση με σήμερα.