Πάτρα – Λέων: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να αποδοθεί μια ορθή αιτία θανάτου των δύο παιδιών

Πάτρα – Λέων: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να αποδοθεί μια ορθή αιτία θανάτου των δύο παιδιών

Εξήγησε τη διαδικασία που ακολούθησαν οι συνάδελφοι του

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και αποκάλυψε ότι οι ιατροδικαστές έχουν αλλάξει άποψη ως προς τα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Μάλιστα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «καθένας μπορεί να κάνει σενάρια και υποθέσεις αλλά μόλις επιβεβαιωθούν τα εργαστηριακά ευρήματα για τα δύο πρώτα παιδιά θα έχουμε μια και μόνο αλήθεια. Μετά θα αναζητήσουμε μόνο τις πραγματικές αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα».

«Το λογικό μετά την επανεξέταση είναι να μην βρεθεί κεταμίνη» είπε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο γνωστός ιατροδικαστής εξηγώντας τη διαδικασία που ακολούθησαν οι συνάδελφοι του στην επανεξέταση των τοξικολογικών ευρημάτων στην Μαλένα και την Ίριδα.

 

Και όπως είπε οι εξετάσεις αυτές «απαιτούσαν πολύ χρόνο, ήταν πολύ εξειδικευμένες και το υλικό δεν ήταν καλό. Όμως αν αυτές οι εξετάσεις έχουν αποτέλεσμα αρνητικό για οποιαδήποτε περίεργη ουσία, καταρχάς επιβεβαιώντονται οι αρχικές και κατά δεύτερο λόγο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να αποδοθεί μια ορθή πλέον αιτία θανάτου γι’ αυτά τα παιδιά».

Διαφορετική η αιτία θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα

Ο κ. Λέων τοποθετήθηκε, επίσης, και για τις αρχικές διαπιστώσεις των ιατροδικαστών που εξέτασαν τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα.

«Με τα ευρήματα που αρχικά είχαμε ουσιαστικά δεν είχαν αποδοθεί οι ορθές αιτίες θανάτου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους ίδιους τους συναδέλφους μου που διενήργησαν τη δεύτερη νεκροτομή της Ίριδας, οι οποίοι πλέον έχουν κατευθυνθεί σε μια διαφορετική αιτία θανάτου με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε». Tόνισε, μάλιστα, ότι «υπάρχουν ευρήματα που είναι ικανά να μας δώσουν αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου, αρκεί να διαβαστούν και αξιολογηθούν σωστά».

Απαντώντας αν αυτά τα νέα ευρήματα μπορούν να συμβάλλουν στην καταδίκη της μητέρας τους που κατηγορείται μέχρι στιγμής για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν κατηγορηματικός:

«Οι αιτίες θανάτου στα δύο πρώτα παιδιά δεν θα φέρουν καμία αμφισβήτηση και κυρίως θα αναδείξουν όλους τους συμμετέχοντες και με ασφάλεια θα υποδεικνύουν τους δράστες και θα αποκλείουν ταυτόχρονα και οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή ατόμων».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η Ίριδα πραγματικά θα είναι το κλειδί των εξελίξεων από εδώ και πέρα». Ο γνωστός ιατροδικαστής επισήμανε ότι η αιτία θανάτου της Μαλένας δεν μπορεί να συνδεθεί με ιατρική παρέμβαση.