Γαλιατσάτος: Θα μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό – Θα υπάρχει με την μορφή γρίπης

Γαλιατσάτος: Θα μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό – Θα υπάρχει με την μορφή γρίπης

«Δεν έχω φόβο για αναζωπύρωση της πανδημίας, γιατί πολύς κόσμος έχει κάνει εμβόλιο»

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Δεν έχω φόβο για αναζωπύρωση της πανδημίας, γιατί πολύς κόσμος έχει κάνει εμβόλιο και θα κρατήσει τον κορονοϊό σε χαμηλό επίπεδο και δε θα μας δώσει κάποια μετάλλαξη. Εάν κολλήσει κάποιος με κορονοϊό, θα είναι σπίτι του και θα το περάσει σαν μία γρίπη. Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ κάποιον που δεν θέλει να κολλήσει», ανέφερε αρχικά.

«Επιπλέον, έχουμε κάποια καινούρια φάρμακα που βοηθούν στο να μειώσει τις μέρες που είμαστε κρυωμένοι καθώς και την μετάδοση του ιού. Μέχρι στιγμής τα εμβόλια που έχουμε, είναι για την πρώτη μορφή του κορονοϊού. Ελπίζουμε να βρούμε κάποιο εμβόλιο που θα σταματά τον covid, ακόμα και αυτόν που μας προκαλεί ήπια συμπτώματα», πρόσθεσε.

«Αναμένεται να βρεθούν εμβόλια για παιδιά από 6 μηνών έως και 4 ετών. Θα ζήσουμε με τον covid αλλά όχι με φόβο ή lockdowns, θα είναι σαν τη γρίπη», κατέληξε ο κ. Γαλιατσάτος.