Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εγκληματική ενέργεια και στην περίπτωση της Ίριδας – Πότε θα βγει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εγκληματική ενέργεια και στην περίπτωση της Ίριδας – Πότε θα βγει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Τα τέσσερα στοιχεία που «καίνε» τους υπόπτους

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και συγκεκριμένα όσον αφορά το θάνατο του δεύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, της Ίριδας. Το πόρισμα αναμένεται στο τέλος Ιουνίου.

Η επικείμενη κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα, που έκανε τη νεκροτομή του παιδιού, είναι άκρως σημαντική.

Σύμφωνα με το Mega φαίνεται ότι θα επιμείνει στον ασφυκτικό θάνατο, απορρίπτοντας την αγενεσία του φλεβόκομβου, που ήταν η αιτία θανάτου που διέγνωσε η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.

Η κ. Τσιόλια θα επιμείνει στη δική της διαπίστωση (πνευμονικό οίδημα) και προβλέπεται να είναι άκρως επεξηγηματική, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητός από τους ερευνητές της υπόθεσης ο «μηχανισμός θανάτου» της Ίριδας.

Τα τέσσερα στοιχεία που «καίνε» τους υπόπτους

Όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

  • Η αγενεσία φλεβόκομβου φεύγει από τη μέση.
  • Παθολογικό αίτιο δεν υφίστανται.
  • Ούτε γονιδιακό πρόβλημα υπάρχει, με βάση το αποτέλεσμα των εξετάσεων που έγινε γνωστό στις 30 Μαρτίου και που δεν είχε στην διάθεσή της η κ. Τσιόλα, όταν συνέτασσε την ιατροδικαστική της έκθεση, πέρσι τον Ιούλιο. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν μπορούσε τότε να αποφανθεί ότι η Ίριδα έπεσε θύμα ασφυκτικού θανάτου.
  • Αξιοσημείωτο, εξ άλλου, είναι ότι δεν χρειάζεται η ιατροδικαστής να αναφερθεί σε τοξικολογικά ευρήματα, αφού η Ίριδα εξέπνευσε στο σπίτι και δεν είχε «φορτωθεί» ο οργανισμός της με φάρμακα.

Την ίδια ώρα, ούτε από το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της θα προέκυπτε κάτι το διαφωτιστικό για να διευκολυνθεί στην κατάθεσή της η κ. Τσιόλα, γι’ αυτό άλλωστε και έχει απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο. Στην ουσία τα χέρια της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα λύθηκαν όταν περιήλθε σε γνώση της το αρνητικό αποτέλεσμα του γονιδιακού ελέγχου του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...