Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ταξί, φαρμακεία και εσωτερικούς χώρους των πλοίων

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ταξί, φαρμακεία και εσωτερικούς χώρους των πλοίων

Η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογωμόνων του υπουργείου Υγείας

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκα στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων, στα ταξί και τα φαρμακεία, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό του υπουργείου Υγείας.

Από σήμερα, 1 Ιουνίου, υπήρξε χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα η υποχρεωτική χρήση μάσκας έπαψε να ισχύει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι μάσκες παρέμειναν υποχρεωτικές σε Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ). Στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι θέσεις των επιβατών είναι αριθμημένες, δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.

Αυτό που είχε μείνει στον «αέρα» ήταν τα πλοία και τα ταξί, με τους ειδικούς να εισηγούνται στην κυβέρνηση – η οποία αναμένεται να δώσει την έγκρισή της – έτσι ώστε η μάσκα να παραμείνει υποχρεωτική στα ταξί, στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων και στα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται, ότι υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς κατά τις προαγωγικές και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και στις εξετάσεις στα πανεπιστήμια.