Ποινή 10 ετών στον κατάδικο που ξυλοκόπησε στη φυλακή τον αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη

Ποινή 10 ετών στον κατάδικο που ξυλοκόπησε στη φυλακή τον αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη

Τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχε μείνει σε κώμα 6 μέρες

Με ποινή κάθειρξης 10 ετών τιμωρήθηκε ο βαρυποινίτης που τον Μάιο του 2021 ξυλοκόπησε τον αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, ούτε με την έφεση μπορεί να έχει αναστέλλουσα δύναμη η ποινή που επιβλήθηκε στον δράστη.

Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του καταδικασμένου για ληστείες αντιεξουσιαστή Γιάννη εκδικάστηκε σήμερα, Τετάρτη (1/6) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, μετέδωσε το lamiareport.gr.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) κήρυξε ένοχο τον 40χρονο βαρυποινίτη αλβανικής καταγωγής που του επιτέθηκε (ο συγκεκριμένος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς μάλιστα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Ο ξυλοδαρμός του Γιάννη Δημητράκη σημειώθηκε πρωινές ώρες της 24ης Μαΐου 2021 στη Δ’ πτέρυγα, στο διάδρομο του ισογείου μεταξύ των κελιών 11-12 στις φυλακές Δομοκού.

Ο 44χρονος Δημητράκης είχε τραυματισθεί βαρύτατα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου για έξι ημέρες βρισκόταν σε κώμα, ενώ από τη διάσειση δεν θυμόταν τίποτα.

Η μεταγωγή και των δύο κρατουμένων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα στα Δικαστήρια Λαμίας και με ανάλογο τρόπο, επέστρεψαν στις Φυλακές Δομοκού όπου εξακολουθούν και κρατούνται.