Οδηγός ευεξίας: Τι μπορείς να κάνεις για να ετοιμάζεσαι πιο εύκολα για την δουλειά

Οδηγός ευεξίας: Τι μπορείς να κάνεις για να ετοιμάζεσαι πιο εύκολα για την δουλειά

Μακριά από άγχη

Τον καιρό του lockdown, ξυπνούσες το πρωί, έφτιαχνες καφέ και καθόσουν με τις πιτζάμες ή φόρμες στον υπολογιστή για να δουλέψεις. Τώρα όμως που η κανονικότητα φαίνεται να επιστρέφει σιγά σιγά, πρέπει να προσαρμοστείς σε ένα νέο ρυθμό ώστε να μην αγχώνεσαι κάθε πρωί που φεύγεις από το σπίτι για τον χώρο εργασίας σου.

Οι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ετοιμάζεσαι πιο γρήγορα:

Πήγαινε για ύπνο νωρίς

Τα ξενύχτια σίγουρα δεν βοηθούν για να νιώθεις πραγματικά ξεκούραστος. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι νωρίς και για έξι έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Προετοιμάσου από το βράδυ

Αντί να περιμένεις το πρωί, που θα βιάζεσαι να βρεις τι θα φορέσεις, τι θα πάρεις μαζί σου να φας, να φτιάξεις την τσάντα σου, φρόντισε να τα έχεις όλα έτοιμα από το προηγούμενο βράδυ.

Υπολόγισε τον χρόνο σωστά

Βάλε κάτω όλα όσα πρέπει να κάνεις το πρωί με το που ξυπνήσεις μέχρι τη στιγμή που θα βάλεις το κλειδί στην πόρτα για να υπολογίσεις με ακρίβεια τον χρόνο που θα χρειαστείς.

Έχε 5 λεπτά εύκαιρα

Αν λοιπόν χρειάζεσαι 45 λεπτά για να ετοιμαστείς, υπολόγισε 50 λεπτά. Δώσε δηλαδή στον εαυτό σου 5 έξτρα λεπτά, που αχρείαστα να είναι, αλλά οι αναποδιές μπορεί να προκύψουν.