Πάτρα: Ερωτηματικά για την τσάντα της Τζωρτζίνας – Θρίλερ με την εκταφή της Μαλένας

Πάτρα: Ερωτηματικά για την τσάντα της Τζωρτζίνας – Θρίλερ με την εκταφή της Μαλένας

Σφραγίστηκε με δικαστική εντολή το διαμέρισμα όπου έμενε η σπιτονοικοκυρά της οικογένειας

Ερωτηματικά προκαλούν οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών την Πάτρα, ενώ με δικαστική εντολή σφραγίστηκε σήμερα το διαμέρισμα όπου έμενε η σπιτονοικοκυρά της οικογένειας.

Τρία 24ωρα μετά την είσοδο των δικηγόρων των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα στο διαμέρισμα όπου έμενε, από την ήδη παραβιασμένη σύμφωνα με τους ίδιους πόρτα, το Ειρηνοδικείο στην Πάτρα απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα, που είχαν καταθέσει και ζήτησε να σφραγιστεί το ακίνητο της 69χρονης. Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί, ποιος, πότε και γιατί παραβίασε την πόρτα του διαμερίσματος.

Σήμερα εξάλλου, ο εκ των συνηγόρων των συγγενών της Ευγενίας Κούτρα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να παραδώσει την σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας, που βρήκε στο διαμέρισμα της 69χρονης, αλλά δεν κατάφερε να την παραδώσει, καθώς στο γραφείο βρισκόταν μόνο η γραμματέας της. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί, γιατί η Αστυνομία στην Πάτρα που συνέλεξε στοιχεία από το σπίτι με εντολή της ανακρίτριας, δεν εντόπισε και δεν παρέλαβε την σχολική τσάντα του άτυχου κοριτσιού.

Οι τόνοι για το θέμα είχαν σηκωθεί λίγο νωρίτερα, με την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη να μιλάει για κατάλυση κάθε αισθήματος δικαίου και τον έτερο δικηγόρο των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, να δηλώνει άγνοια για την τύχη της τσάντας. Η τσάντα που σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχει ζωγραφιές και γραπτά της άτυχης Τζωρτζίνας, που σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις δολοφονήθηκε με την χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης, αναμένεται τελικά να φτάσει στα χέρια της ανακρίτριας αύριο Τρίτη 31 Μαΐου, ώστε όλα όσα κρύβει, να αναλυθούν, σε μια προσπάθεια να βρεθούν νέα στοιχεία.

To γενικότερο μπάχαλο με τα κλειδιά και την τσάντα της 9χρονης δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από την πλευρά της κατηγορούμενης για τον θάνατό της, Ρούλα Πισπιρίγκου. «Πρώτα προφυλακίστηκε η πελάτισσά μου και μετά άρχισαν οι έρευνες, για να δεθεί η κατηγορία. Ήταν ένα δικόγραφο, που έμπαζε από παντού, με αποτέλεσμα την παράνομη εισβολή στο χώρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Πολλές συζητήσεις προκαλεί από την περασμένη Παρασκευή και η κατάθεση που έδωσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για τον θάνατο της Μαλένας. Υποστήριξε ότι η έκθεση που συνέταξε το 2019, ήταν σωστή με βάσει τα ευρήματα, αλλά ζήτησε να γίνει νέα έρευνα με αφορμή τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, για να διαπιστωθεί αν χορηγήθηκαν και σε αυτό το παιδί τοξικές ουσίες. Πρότεινε ακόμα να γίνει εκταφή της σορού της, ώστε να ληφθούν δείγματα για νέες εξετάσεις.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται διαρκώς η κατηγορούμενη, που έχει ζητήσει να κατατεθεί το αίτημα για την αποφυλάκισή της μέσα στην εβδομάδα. Τα τέσσερα αιτήματα που είχε υποβάλει στην 18η τακτική ανακρίτρια, απορρίφθηκαν, αφού κρίθηκε, πως κάποια από αυτά έχουν ήδη απαντηθεί με στοιχεία και κάποια άλλα δεν είχαν να εισφέρουν κάτι επιπλέον.

Στο ερώτημα για τα φιαλίδια κεταμίνης που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η ανακρίτρια φέρεται να απάντησε: «Δεν μας ενδιαφέρει πόση ποσότητα κεταμίνης χορηγήθηκε. Μας ενδιαφέρει, ότι η περιεκτικότητα ήταν σε θανατηφόρα συγκέντρωση».