Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε παιδί 12 ετών», είπε η μητέρα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε παιδί 12 ετών», είπε η μητέρα

«Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ» μονολογούσε κλαίγοντας η νεαρή αθλήτρια

Στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανέβηκαν για δεύτερη φορά οι γονείς της νεαρής αθλήτριας, που καταγγέλλει τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα ότι τη βίασε ενώ ήταν ανήλικη, προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις.

Το δικαστήριο επιχειρώντας να ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης έκρινε σκόπιμο να εξετάσει και πάλι τους γονείς της κοπέλας λίγο πριν η ίδια καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου τους, καλώντας τους να εξηγήσου για ποιο λόγο υπάρχουν αναφορές για ενθάρρυνση της σχέση της αθλήτριας με τον κατηγορούμενο. «Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Εκμεταλλεύτηκε την κόρη μου. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε», ανέφερε η μητέρα της αθλήτριας η οποία συμπλήρωσε οι μάρτυρες έχουν στόχο να τους δυσφημίσουν και συμπλήρωσε πως η συνείδηση της είναι καθαρή. Είμαι καθαρή με τη συνείδησή μου για το πώς χειρίστηκαν το θέμα όταν μου το αποκάλυψε. Κατηγορώ όμως τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να το αναληφθώ…» είπε.

Εισαγγελέας: Τόσο χαμηλά πέσανε όλο αυτοί οι άνθρωποι, να υποστηρίζουν το βιαστή; Το κάνανε όλο αυτό κατόπιν συμπαιγνίας

Μάρτυρας: Μάλιστα

Εισαγγελέας: Τι όφελος έχουν;

Μάρτυρας: Είναι φθόνος και ζήλια. Μου έχουν διαλύσει όλη την οικογένεια αυτή τη στιγμή, 10 χρόνια προσπαθούσα να αναστήσω ένα παιδί. Η Αμαλία βρήκε τη δύναμη να ζητήσει μετά από δέκα χρόνια να καταθέσει για να συνεχίσει τη ζωή της. Ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλους μας. Μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε θέλω να καταγγείλω το βιασμό μου, εσείς τι θα λέγατε σαν γονιός; Όχι; Σήμερα ναι, θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ πιο δραστικά… Είναι παράλογο, εξωφρενικό και χυδαίο να λένε ότι εγώ την είχα λογοδόσει, Και ακόμη πιο χυδαίο είναι ενώ η κόρη μου βρήκε τη δύναμη να το καταγγείλει, τώρα την λοιδορούν. Η νεαρή κοπέλα αλλά και ο πατέρας της ξέσπασαν σε κλάματα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

«Δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ» μονολογούσε η κοπέλα βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Λίγο αργότερα ο πατέρας της αθλήτριας καταθέτοντας συμπληρωματικά ζήτησε , όπως και η σύζυγος του, την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. «Είναι πονηρός και μεθοδικός και έδειχνε και άλλα πράγματα για να μας παραπλανήσει» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο.

Εισαγγελέας: Γιατί λένε ότι οι μάρτυρες όλα αυτά; Για ποιο λόγο τα είπαν; Για τα 15 λεπτά δημοσιότητας; Γιατί σας άδειασε η κοινωνία του Ωρωπού, γιατί δεν ήλθε κανείς εδώ να καταθέσει;

Μάρτυρας: Κανείς δεν μας άδειασε, όλος ο Ωρωπός μαζί μας είναι. Εγώ έφερα πέντε σοβαρούς ανθρώπους να καταθέσουν.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν ήλθε κανείς από τον όμιλο;

Μάρτυρας: Γιατί είναι ευθυνόφοβοι, μόνο για τη δόξα είναι.

Εισαγγελέας: Το μαθαίνετε και χάσατε τον κόσμο. Μετά παραμείνατε στον όμιλο. Γιατί παραμείνετε από τη στιγμή που κανείς από τον όμιλο δεν σας είχε μιλήσει;

Μάρτυρας: Γιατί στήριξα το παιδί μου και τον καινούργιο προπονητή.

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός»

Νωρίτερα, κατέθεσαν στο δικαστήριο δυο συναθλήτριες της νεαρής καταγγέλλουσας οι οποίες έκαναν λόγο για οικειότητα της κοπέλας με τον κατηγορούμενο προπονητή, ενώ εξέφρασαν την άποψη πως την σχέση γνώριζε και η μητέρα της.

«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός» κατέθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας η οποία σημείωσε ότι η καταγγέλλουσα εξακολουθούσε να πηγαίνει στο χώρο των προπονήσεων και να βρίσκεται κοντά στον κατηγορούμενο ακόμη και την περίοδο που είχε αλλάξει κατηγορία στο άθλημα. «Συνέχισε με την ίδια οικειότητα και με το νέο προπονητή» είπε και συμπλήρωσε πως η νεαρή κοπέλα «ήταν ερωτευμένη με τον προπονητή» ενώ ο κατηγορούμενος πήγαινε συνεχώς στο μαγαζί της οικογένειάς και την μετέφερε στις προπονήσεις…

Εισαγγελέας: Είχατε δει ποτέ κάποια ερωτική περίπτυξη μεταξύ τους;

Μάρτυρας: Όχι. Αν βίωνε, όμως, τις φρικαλεότητες που μας περιγράφει θα μας είχε πει κάτι

Εισαγγελέας: Το θεωρείται αδύνατον να συνέβαιναν όλα αυτά και να μην το είχατε καταλάβει;

Μάρτυρας: Ναι, το θεωρώ αδύνατον. Δεν γίνεται να κρύψεις σε αυτές τις ηλικίες τόσο έντονα συναισθήματα, όπως ο φόβος η βία….

«Είχε μόνο κάποια ελευθερία όταν κοντά της ήταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τους γονείς της» τόνισε η μάρτυρας ενώ δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει για ποιο λόγο το νεαρό κορίτσι κατήγγειλε τον κατηγορούμενο για βιασμό.

«Είπατε ότι ήταν ερωτευμένη και το έδειχνε. Τα ίδια έκανε και με το νέο προπονητή ;» ήταν η ερώτηση από την έδρα με την μάρτυρα να απαντά πως έβλεπε την προσπάθεια της «να δημιουργήσει μια επαφή». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε το οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας ασταθές και συμπλήρωσε πως έβλεπε το ίδιο μοτίβο και με τον επόμενο προπονητή.

«Ήταν πολύ κοντά με τον κατηγορούμενο. Είχαν οικειότητα. Γνωρίζαμε ότι είχαν μια οικειότητα και οι γονείς της μαζί του. Γενικά το διάστημα του 2013 πριν φύγει από προπονητής από τον όμιλο ο κατηγορούμενος, εκείνη έρχονταν καθημερινά στις προπονήσεις ενώ δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Ήμασταν 10 -15 παιδιά να πάμε για προπόνηση και ξαφνικά την βλέπαμε εκεί χωρίς να υπάρχει λόγος» ανέφερε και συνέχισε «Εκείνες τις ημέρες φαινόταν πόσο χαρούμενη ήταν …Απομονώνονταν με τον κατηγορούμενο. «Που πάτε τους ρωτάγαμε» και εκείνοι μας έλεγαν: «ερχόμαστε». Επέστρεφαν και ήταν χαρούμενοι. Η συμπεριφορά που καταγγέλλει σε καμία περίπτωση δεν φαίνονταν κακοποιητική».

Πρόεδρος: Είδατε κάποιο σημάδι αλλαγής στη συμπεριφορά της; Εσωστρέφεια;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Επαφή μεταξύ τους στενή είχατε δει; Ερωτική περίπτυξη;

Μάρτυρας: Όχι αλλά ήταν πολύ κοντά. Μπορεί να αγκαλιαζόντουσαν και εκείνη να τον προσέγγιζε, ναι. Μια ημέρα που είχαμε προπόνηση παρατήρησα να βγαίνουν από τα αποδυτήρια, να βγαίνουν έξω χαμογελαστοί και οι δυο. Είχαν κοκκινίσει κιόλας. Τους ρώτησα «τι γίνεται εδώ;» και μου είπαν «μη σε νοιάζει». Αυτό έγινε το 2013.

Η μάρτυρας εξήγησε πως ο λόγος που την ώθησε να καταθέσει για την υπόθεση ήταν γιατί δεν της «άρεσε όλο το σκηνικό». «Ξέφυγε από τα όρια η καταγγελία, όταν ακούστηκαν βιασμοί… Η δική μου κρίση λέει ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά. Την βλέπαμε χαρούμενη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εισαγγελέας: Η οικογένεια της Αμαλίας ήταν δεμένη;

Μάρτυρας: Δε μπορώ να το ξέρω. Πάντως ο πατέρας της ήταν σχεδόν κάθε ημέρα στον όμιλο. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος ο συγκεκριμένος είχε καταλάβει κάτι. Με τη μητέρα υπήρχε σκηνικό που ήμουν παρούσα. Υπήρχε σκηνικό που συζητήθηκε και μας έλεγε μην ασχολείστε. Πηγαίναμε σε αγώνες η καταγγέλλουσα ήταν συνέχεια στο αμάξι του προπονητή. Όλοι πηγαίναμε με βανάκι και εκείνη με τον κατηγορούμενο. Και εγώ ρώτησα γιατί «πάει με τον προπονητή;». Και η μητέρα της είπε: «μη σας νοιάζει η Αμαλία θα πάει με τον κατηγορούμενο».

Εισαγγελέας: Άλλο περιστατικό; Μη διστάζετε να πείτε…

Μάρτυρας: Μετά από ένα διάστημα που ήρθε νέος προπονητής βλέπαμε την οικειότητα της μητέρας και με το νέο προπονητή. Κάποιος ρώτησε την μητέρα γιατί του είχε φέρει φαγητό και θυμάμαι ότι μας είπε: «Μη σας νοιάζει, εγώ ήθελα να του φέρω φαγητό …».

Εισαγγελέας: Δείχνει κάτι περισσότερο αυτό;

Μάρτυρας: Ήταν έτσι το κλίμα που δεν ταίριαζε. Όταν ένας άνθρωπος βιάζεται ή κακοποιείται δεν γίνεται να έχει μια συμπεριφορά τελείως φυσιολογική

Εισαγγελέας: Ο πατέρας γνώριζε και το ενέκρινε ή όχι;

Μάρτυρας: Σας το απάντησα, δεν μπορώ να το ξέρω….

Εισαγγελέας: Την βοήθησε ο νέος προπονητής; Μιλήστε με παρρησία και θάρρος. Νομίζω ότι διστάζετε. Εδώ υπάρχει κατηγορούμενος διερευνούμε με μεγάλη προσοχή. Ψάχνουμε την αλήθεια και να μη φοβάται κανείς τίποτα. Έχω την αίσθηση ότι κρύβονται συνέχεια πράγματα. Πείτε αν έχετε να πείτε κάποιο γεγονός…

Πολιτική Αγωγή: Γιατί τον διώξανε τελικά τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Αυτό δεν το ξέρω.