Πειραιάς: Κλέφτης ακολούθησε 11χρονο μαθητή, του επιτέθηκε και άρπαξε όσα λεφτά βρήκε πάνω του

Πειραιάς: Κλέφτης ακολούθησε 11χρονο μαθητή, του επιτέθηκε και άρπαξε όσα λεφτά βρήκε πάνω του

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο

Σοκ έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά αλλά και στους γονείς περιστατικό το οποίο συνέβη σε μαθητή του 22ου δημοτικού Σχολείου της περιοχής, την Τρίτη (24/5).

Το αγόρι το ακολούθησε στον δρόμο ένας κλέφτης, το έσπρωξε για να μπει σπίτι του όταν ο 11χρονος έφτασε, άρπαξε όσα χρήματα βρήκε και τράπηκε σε φυγή.

Ειδικότερα, ο 11χρονος μαθητής, όπως μεταδίδει το Κανάλι Ένα 90,4 επέστρεφε το μεσημέρι της Τρίτης από το σχολείο στο σπίτι του χωρίς όμως να αντιληφθεί πως ένας άγνωστος άνδρας με καπέλο το ακολουθούσε.

Όταν το αγόρι έφτασε στο σπίτι του και άνοιξε την πόρτα ο κλέφτης το έσπρωξε και εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας. Ο άνδρας άρπαξε όσα χρήματα βρήκε και διέφυγε.

Αμέσως ο 11χρονος ενημέρωσε τους γονείς του και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και η ελληνική αστυνομία.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα «Κανάλι Ένα 90,4» έχει παραδοθεί στην Αστυνομία και το έχει και στη διάθεσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου φαίνεται ο άνδρας να ακολουθεί το παιδί.

Όπως τόνισε μιλώντας στο «Κανάλι Ένα» η διευθύντρια του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά Ειρήνη Βασιλιειώτη το σχολείο κάνει ενέργειες ώστε να είναι ασφαλείς οι μαθητές. Όπως μάλιστα τόνισε θέτει σε επιφυλακή ακόμη και τους σχολικούς τροχονόμους.

Στο «Κανάλι Ένα» μίλησε και ο πρόεδρος των Αστυνομικών υπαλλήλων Πειραιά Στέλιος Λιότσος ο οποίος διαβεβαίωσε η ελληνική αστυνομία θα κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό.