Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το παιδί

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το παιδί

Σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αρπαγή ανηλίκου από το σπίτι του στην Κηφισιά την περασμένη Κυριακή.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι το βράδυ της Κυριακής (22/5) μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στο σπίτι τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο απ΄ έξω και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανήλικος συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς φέρεται να αποχώρησε αεροπορικώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25/5) με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.