Βόλος: Φυγόποινος ο πατέρας που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος της 10χρονης κόρης του

Βόλος: Φυγόποινος ο πατέρας που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος της 10χρονης κόρης του

Στη χθεσινή δίκη εξετάστηκε μόνο η μητέρα του κοριτσιού

Εξαφανίστηκε ο 41χρονος πατέρας, που ασελγούσε σε βάρος της 10χρονης κόρης του και ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 5 ετών χωρίς αναστολή.

Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, ενώ έχει καταδικαστεί ήδη για την ίδια πράξη σε βαθμό κακουργήματος, σε κάθειρξη 9 ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε ανήλικο κάτω των 12 ετών.

Μετά τη δίκη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Η έφεσή του συζητήθηκε τον Φεβρουάριο 2022 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η έφεση να κριθεί ανυποστήρικτη και έτσι να παρέμεινε σε ισχύ η πρωτόδικη απόφαση, η οποία πρέπει να εκτελεστεί.

Η Αστυνομία έχει εκδώσει σήμα τον Απρίλιο για τη σύλληψή του ως φυγόποινου, ενώ και χθες που συζητήθηκε ξανά η υπόθεση της δεκάχρονης με κατηγορούμενο τον πατέρα με την κατηγορία αυτή τη φορά γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών, δεν εμφανίστηκε.

Στη χθεσινή δίκη εξετάστηκε μόνο η μητέρα του κοριτσιού, που κατέθεσε ότι ο άνδρας τέλεσε τις πράξεις σε δύο διαφορετικές περιόδου το 2018, όταν το κορίτσι ήταν 10ετών και ότι η ίδια το έμαθε από τον ανήλικο γιο της.