Αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Ο υπολογιστής και το κινητό του έφηβου θα ρίξουν φως στα αίτια

Αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Ο υπολογιστής και το κινητό του έφηβου θα ρίξουν φως στα αίτια

Δύο είναι οι επικρατέστρες εκδοχές που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ - Παράλληλα ανοίγει ο φάκελος βίας στο 54ο γυμνάσιο Αθηνών

Το ταχύτερο δυνατόν θέλουν στην ΕΛ.ΑΣ να εξιχνιάσουν την υπόθεση αυτοκκτονίας του 14χρονου στον Κολωνό και φαίνεαι ότι ο υπολογιστής και το κινητό τηλλέφωνο του νεαρού θα ρίξουν φως στα αίτια. Οι αστυνομικοί εξετάζουν δύο πιθανές εκδοχές για τον απαγχονισμό του έφηβου. Δέκα ημέρες μετά τον θάνατο του μαθητή που βρέθηκε κρεμασμένος με ζώνη στο δωμάτιό του, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη.

Η μία εκδοχή είναι ο 14χρονος μαθητής να έβαλε τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας το ακραίο bullying, η άλλη είναι ο θάνατός του να αποτελεί τη μοιραία κατάληξη ενός φονικού παιχνιδιού, όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Κομβική θεωρείται και η κατάθεση του κολλητού του φίλου. Πάντως, μετά την αυτοκτονία του Μάκη τα στόματα ανοίγουν για τα περιστατικά βίας στο 54ο γυμνάσιο Αθηνών. Γονείς και παιδιά κάνουν λόγο για ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που καλλιεργεί στο σχολείο μια ομάδα παραβατικών ανηλίκων.

Μάλιστα μητέρα αγοριού στην 1η γυμνασίου αναγκάστηκε να καταθέσει μήνυση σε βάρος του σχολείου ώστε να προστατεύσει, όπως λέει, το παιδί της.

«Είδα το παιδί μου να γυρνάει στο σπίτι με μώλωπες και κινήθηκα κατευθείαν νομικά. Πήγα στο τμήμα έδωσα κατάθεση και έκανα μήνυση ενώ το παιδί εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. Πρέπει επιτέλους να τελειώνουν αυτά τα φαινόμενα και οι τραμπούκοι να αποβάλλονται από το σχολείο», ανέφερε μητέρα μαθητή.

Μαχαίρια, σουγιάδες, κροτίδες είναι μερικά από τα «σχολικά» είδη που κουβαλούν μαθητές στις τσάντες τους…