Τρίκαλα: Καταδίκη για 27χρονο που προσπάθησε να βιάσει μια 89χρονη – Τι λέει ο αστυνομικός που βρήκε τη γυναίκα

Τρίκαλα: Καταδίκη για 27χρονο που προσπάθησε να βιάσει μια 89χρονη – Τι λέει ο αστυνομικός που βρήκε τη γυναίκα

Τώρα είναι στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε έναν 27χρονο από τα Τρίκαλα, ο οποίος το 2009 αποπειράθηκε να βιάσει μία 89χρονη.

Ο άνδρας κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό και επέστρεψε στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο 27χρονος μπήκε στο σπίτι της 89χρονης και με σκοπό τη ληστεία ερεύνησε τους χώρους, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση βίας αποπειράθηκε να βιάσει την 89χρονη. Μαζί του συνελήφθη και ένας 29χρονος Τρικαλιvός, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίμενε έξω από το σπίτι.

Σοκάρει η κατάθεση του αστυνομικού

Την κατάσταση στην οποία βρήκε την 89χρονη περιγράφει, πρωτόδικα, με την κατάθεσή του ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που συνέλαβε τον 27χρονο.

Λέγοντας ότι πήδηξε από τον μαντρότοιχο και μπήκε στο σπίτι της 89χρovns, όπου «είδα ένα μικρό δωματιάκι όπου όλα ήταν αναποδογυρισμένα. Ήταν και ένα σιδερένιο κρεβάτι αναποδογυρισμένο. Πηγαίνοντας προς τα εκεί είδα την 89χρονη κάτω και από πάνω της ήταν το κρεβάτι. Το στρώμα ήταν αλλού. Πάνω στο κρεβάτι υπήρχαν κούτσουρα», τα οποία, σύμφωνα με την εκτίμηση του αστυνομικού, τα τοποθέτησε ο δράστης «για να μην μπορεί να κινηθεί» η ηλικιωμένη αναφέρει το onlarissa, επικαλούμενο την εφημερίδα Ελευθερία.

«Φαινόταν λίγο το κεφάλι της» πρόσθεσε, μεταφέροντας τις φωνές της ηλικιωμένης που νόμιζε ότι παρέμενε στο σπίτι ο 27χρονος. Όταν μπήκε στο σπίτι και ο δεύτερος αστυνομικός «αρχίσαμε σιγά-σιγά να την ξεσκεπάζουμε. Την είδαμε σε άθλια κατάσταση. Τα ρούχα της ήταν ξεσκισμένα και φαινόταν το στήθος της και τα γεννητικά της όργανα. Ήταν χτυπημένη παντού, ειδικά στο πρόσωπο. Καλά-καλά δεν μπορούσε να μιλήσει. Αρχικά ήταν σε σοκ. Δεν θυμόταν τίποτα. Όταν την ηρέμησα και μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ άρχισε σιγά-σιγά να θυμάται τα πάντα, δηλαδή πως μπήκε μέσα, πως έψαχνε τα πράγματα, τι της έκανε. Μας είπε ότι της ζητούσε χρήματα και μετά μας είπε ότι της ξέσκισε τα ρούχα και ότι ήθελε να τη βιάσει».

Ο βιασμός δεν ολοκληρώθηκε αφού ο 27χρονος τρόμαξε από της φωνές της ηλικιωμένης και το έβαλε στα πόδια. Η έκκληση της 89χρονης για βοήθεια έγινε αντιληπτή από γείτονες που άκουσαν τις φωνές, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον 27χρονο κοντά στο σπίτι της 89χρονης, η οποία μετά από καιρό απεβίωσε σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων.

Ο δράστης στην απολογία του, αφού ζήτησε συγγνώμη, τόνισε πως η πρόθεσή του ήταν η ληστεία.