Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Γιατί το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας είναι πολύτιμο στοιχείο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Γιατί το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας είναι πολύτιμο στοιχείο

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί πώς μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποδεχθεί ότι ανήκει στο 9χρονο κορίτσι που έχει δολοφονηθεί

Μια απρόσμενη εξέλιξη στο... θρίλερ με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, που εγείρει και πολλά ερωτήματα, είναι η εύρεση του φιαλιδίου με το αίμα της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Μάλιστα, όπως, τονίζουν οι ειδικοί μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στοιχείο στην εξέλιξη της υπόθεσης, για την οποία κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου πως σκότωσε την 9χρονη κόρη της με την χορήγηση υπερβολικής δόσης κεταμίνης.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε για το θέμα στην εκπομπή «Live News» και εξήγησε γιατί το φιαλίδιο με το αίμα του κοριτσιού μπορεί να βοηθήσει τις αρχές. Το επίμαχο φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας αφορά δειγματοληψία που έγινε πριν το επεισόδιο που της προκάλεσε την τετραπληγία.

«Αν όντως αποδειχτεί ότι το αίμα αφορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ότι είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή δεν έχει αλλοιωθεί, σημαίνει ότι έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο στοιχείο που μπορεί να μας δείξει την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων για εκείνο το χρονικό διάστημα».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμο το δείγμα θα πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις, όπως να έχει τοποθετηθεί το αίμα σε κατάλληλο φιαλίδιο, να έχει συντηρηθεί σε κατάλληλες θερμοκρασίες, καθώς και να υπάρχει το barcode του.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην ίδια εκπομπή του Mega, στο σπάνιο σύνδρομο υπερευαισθησίας καρωτιδικού κόλπου, που συναντάται σε 30 ανθρώπους στο εκατομμύριο, θα βασιστεί ολόκληρη η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης με το ερώτημα να είναι ένα και καθοριστικό. Και γι' αυτό γεννάται το ερώτημα αν ο ισχυρισμός αυτός είναι ικανός να αθωώσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είναι ένα σύνδρομο υπαρκτό που πρέπει να διαβάζουμε στο σύνολο. Παρουσιάζεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας, κατά προτίμηση άντρες», σχολίασε ο κ. Λέων.

Φωτογραφία αρχείου

Παρακαλούμε περιμένετε ...