Σοκ από τις αποκαλύψεις για το bullying στον 14χρονο: «Έκαναν ότι δεν έβλεπαν οι καθηγητές…»

Σοκ από τις αποκαλύψεις για το bullying στον 14χρονο: «Έκαναν ότι δεν έβλεπαν οι καθηγητές…»

Τι λένε οι συμμαθητές του Μάκη που αυτοκτόνησε και η απώλειά του έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα - Πού οδηγούνται οι έρευνες των αρχών

Δυστυχώς ένας έφηβος πάνω στο άνθος της ηλικίας του έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή, καθώς δεν άντεξε τον εκφοβισμό από άλλα παιδιά στο σχολείο του και αυτοκτόνησε. Οι αποκαλύψεις για το bullying που δεχόταν ο 14χρονος στον Κολωνό προκαλούν σοκ, καθώς έρχονται από συμμαθητές του, οι οποίοι κατηγορούν τους καθηγητές ότι ήξεραν, αλλά έκαναν ότι δεν έβλεπαν.

«Του πετάγαν νεράτζια, τον βρίζανε, τον κλωτσάγανε… Γενικά του κάνανε bullying. Οι καθηγητές το βλέπανε από μόνοι τους, αλλά δεν κάνανε κάτι», αναφέρουν στο Mega

Σοκάρει η μαρτυρία συμμαθήτριας του, η οποία αποκαλύπτει πως ο Μάκης είχε ρωτήσει τον καλύτερό του φίλο , αν αυτοκτονούσε τι θα έκανε…

«Ήταν πολύ κλειστό παιδί είναι η αλήθεια. Δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό, απλά ήξερα από τα παιδιά από την τάξη του ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν στεναχωρημένος και είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;».

Γονείς μαθητών υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο σχολείο τα περιστατικά βίας ήταν σχεδόν καθημερινά.

«Το σχολείο είναι αδιάφορο, ο διευθυντής είναι αδιάφορος όλα τα χρόνια. Δεν ήταν μόνο αυτή η χρονιά που έχουμε bullying, κάθε χρόνο έχουμε bullying. Ξέρανε και για το Μάκη», ανέφερε μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

Φοβούνται μάλιστα ότι μπορεί την επόμενη στιγμή το μπούλινγκ που βίωνε ο Μάκης να το βιώσουν και τα δικά τους παιδιά…

«Τον βρίζανε. Κάθε μέρα τον βρίζανε, τον γελούσανε, τον χτυπούσανε, κάθε μέρα… κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο μπούλινγκ. Δεν θέλω να συμβεί άλλο τέτοιο. Είμαι μάνα. Ειλικρινά σας μιλάω είμαστε διαλυμένοι. Από την άλλη φοβάμαι…».

Σήμερα γονείς από την περιοχή ζήτησαν και έκαναν συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο διευθυντής του σχολείου παραδέχτηκε τα περιστατικά εκφοβισμού.

«Ο διευθυντής παραδέχτηκε ότι είναι δυο άτομα που αντί για τις τσάντες τους κουβαλούν μαχαίρια και μαζί με άλλα δύο, τρία άτομα από άλλα σχολεία δημιουργούν προβλήματα», αναφέρουν γονείς.

Για το συμβάν έχει επιληφθεί και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών. Οι έρευνες των Αρχών πλέον απομακρύνονται από το σενάριο του Blackout challenge στο Tik Tok και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχόταν bullying ο 14χρονος, γι’ αυτό και οι Αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους στο σχολικό περιβάλλον.