Ελαφόνησος: Θρίλερ με Τούρκους αξιωματικούς και αστυνομικούς σε πολυτελές γιοτ

Ελαφόνησος: Θρίλερ με Τούρκους αξιωματικούς και αστυνομικούς σε πολυτελές γιοτ

Δήλωσαν οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν και ζήτησαν διεθνή προστασία

Αστυνομικό και διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται από το ξημερώματα της Τρίτης στην Ελαφόνησο, όπου στην παραλία του Σίμου κατέπλευσε πολυτελές σκάφος με σημαία Τουρκίας και συνολικά 19 επιβάτες.

Ειδικότερα, στο σκάφος επέβαιναν εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερα παιδιά, με τους ενήλικους να δηλώνουν υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν χαρακτηρίζει ως τρομοκράτη και να ζητούν διεθνή προστασία. Οι πρώτοι που τους εντόπισαν ήταν πολίτες που παραθερίζουν στην Ελαφόνησο και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Ανάμεσα στους ενήλικες είναι –κατά δήλωση τους- πρώην Τούρκοι αξιωματούχοι και αστυνομικοί, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Όπως υποστήριξαν, το σκάφος είχε προορισμό την Ιταλία, αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να αγκυροβολήσουν στην Ελαφόνησο.

Από τις πρώτες ώρες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Ελληνικών Αρχών, με την ΕΛ.ΑΣ. να χειρίζεται το περιστατικό σε συνεργασία με την ΕΥΠ –κλιμάκιο της οποίας βρίσκεται ήδη στο νησί-, ενώ συνεχή ενημέρωση έχει και το υπουργείο Εξωτερικών.