Αλέξης Κούγιας: Δεν πρόκειται να αναλάβω την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Βολές» κατά του Λύτρα

Αλέξης Κούγιας: Δεν πρόκειται να αναλάβω την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου – «Βολές» κατά του Λύτρα

«Ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω και θα πλήρωνε εκείνος και την αμοιβή μου», αποκάλυψε ο δικηγόρος

Η παρέμβαση του Αλέξη Κούγια στην πολύκροτη υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα προκαλεί αίσθηση. Ο γωστός ποινικολόγος επιβεβαίωσε ότι του έγινε όχι μία, αλλά τρεις προτάσεις για να αναλάβει την υπεράσπιση της κατηγορούμενης μητέρας, Ρούλα Πισπιρίγκου και εξήγησε τους λόγους που δεν θα το κάνει. Παράλληλα, εξαπέλυσε τις... βολές του κατά του συναδέλφου του, Απόστολου Λύτρα, ο οποίος είχε παραιτηθεί μόλις απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες ότι η 33χρονηγ σκότωσε την Τζωρτζίνα.

«Ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας», είπε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή Live News, αλλά δεν κατονόμασε τον διοικητή του νοσοκομείου.

Εξήγησε πως μετά από αυτό το τηλεφώνημα, πριν από μία εβδομάδα ήρθε σε επαφή με τον πατέρα της 33χρονης που θέλησε να διερευνήσει εάν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, με τον ίδιο να ζητάει τρία πράγματα: καταρχήν να επικοινωνήσει με την κατηγορούμενη για να μάθει επιθυμεί η ίδια να την εκπροσωπήσει, δεύτερον να υπάρξει έγκριση από τους δύο δικηγόρους που έχει ήδη και τρίτον να του δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία για να διαπιστώσει ποια και πόσα περιθώρια υπάρχουν για την υπεράσπισή της.

«Νιώθω περίεργα συναισθήματα όταν ένας δικηγόρος δημοσιοποιεί ότι του προτάθηκε η υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου και εκείνος αρνήθηκε. Αυτού του είδους οι παραιτήσεις εμένα μου δημιουργούν τα χειρότερα συναισθήματα για αυτούς τους δικηγόρους. Ο υπερασπιστής δικηγόρος, ο ποινικολόγος δικηγόρος είναι ένας ιδιαίτερος δικηγόρος. Μου είναι αδιανόητο να δέχεσαι μία εντολή και ακολούθως να κάνεις επίδειξη ηθικής και χωρίς να αναφέρεις τους λόγους να παραιτείσαι», δήλωσε αρχικά.

Έπειτα ο κ. Κούγιας ανέφερε ποιες είναι προϋποθέσεις για να αναλάβει μία υπόθεση. Αρχικά, συναντά το άτομο που καλείται να υπερασπιστεί. «Είναι προσωπική σχέση», δήλωσε στο Mega, τονίζοντας πως θα πρέπει να ταυτιστεί με την προσωπικότητα του εντολέα, γιατί ο δικηγόρος είναι η φωνή του τελευταίου.

Στη συνέχεια ζητάει τη δικογραφία, γιατί «διαβάζοντας μία δικογραφία αντιλαμβάνεσαι εάν υπάρχει υπερασπιστική δυνατότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Όταν πεις το ναι, απαγορεύεται να παραιτηθείς».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στη κλήση που δέχτηκε από τον πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου: Μου τηλεφώνησε στο γραφείο μου, διασταύρωσα ότι ήταν ο πατέρα της. Του είπα το να θέλετε εσείς δεν είναι σημαντικό, σημαντικό είναι να το θέλει η κατηγορούμενη. Αφού μου εκφράσει την επιθυμία της, θέλω αύριο να έχω τη συναίνεση των άλλων δύο συναδέλφων. Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω τη δικογραφία να τη μελετήσω», δήλωσε.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι και γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα της 33χρονης και τον προέτρεψε να την αναλάβει.

«Μέχρι σήμερα καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων».

Μέσα από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Αλέξης Κούγιας επιτίθεται και στους πρώην δικηγόρους της 33χρονης, που όπως γράφει αφού διαφημίστηκαν αποφάσισαν να παραιτηθούν.

Φωτογραφίζει χωρίς να κατονομάζει τον Απόστολο Λύτρα που παραιτήθηκε μετά τη σύλληψη στις 31 Μαρτίου και κάνει λόγο για μια απόφαση που χαρακτηρίζει απαράδεκτη, ηθικά και δεοντολογικά.

Όλα αυτά την ώρα που η 33χρονη παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται να την φέρνουν με το πέρασμα των ημερών σε όλο και πιο δύσκολη θέση.

«Σήμερα, εκτός των άλλων, διεδόθη η ψευδής είδηση ότι δήθεν μου έχει παραδοθεί η δικογραφία, με κατηγορουμένη την κα Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία δικογραφία δήθεν μελετώ, για να απαντήσω εάν θα αναλάβω την υπεράσπισή της. Η είδηση είναι εντελώς ψευδής και ουδέποτε μέχρι σήμερα μου παρεδόθη από οποιονδήποτε η σχετική δικογραφία και ουδέποτε άρχισα τη μελέτη της».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν στο μέλλον υπάρχει περίπτωση να την αναλάβει ξεκαθάρισε πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει, διότι εκτός των άλλων θεωρεί ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα πάει στο δικαστήριο με τις σωστές προϋποθέσεις.