Toπαλούδης: Ζούμε το θέατρο του παραλόγου – Σε κάθε έγκλημα υπάρχει μία ψεύτικη ιατρική πραγματογνωμοσύνη

Toπαλούδης: Ζούμε το θέατρο του παραλόγου – Σε κάθε έγκλημα υπάρχει μία ψεύτικη ιατρική πραγματογνωμοσύνη

«Τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο»

Εν αναμονή της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση Τοπαλούδη μίλησε ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης καταδεικνύοντας γι άλλη μία φορά ότι η ποινές που επιβάλλονται στους δράστες δεν εκτίονται στο έπακρο αλλά, στην πράξη, είναι σημαντικά μικρότερες.

«Οποιοσδήποτε κάνει εγκλήματα κατά συρροή, δυστυχώς αυτό που θα εκτίσει θα είναι μόνο η ποινή των ισοβίων. Και πάλι θα έχει τη δυνατότητα στα είκοσι χρόνια να υποβάλλει αίτηση για να αποφυλακιστεί. Όλες οι άλλες ποινές δυστυχώς δεν εκτίονται».

«Ζητάμε ως οικογένεια Τοπαλούδη και εκ μέρους όλων των αδικοχαμένων παιδιών μας, τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο» δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης στην ΕΡΤ.

Και όπως είπε: «οι δράστες να μην προσποιούνται ότι έχουν ψυχολογικά ζητήματα. Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Σε κάθε ειδεχθή έγκλημα βλέπουμε να υπάρχει μία ψεύτικη ιατρική πραγματογνωμοσύνη από αυτούς τους ιδιώτες που δίνουν τέτοια χαρτιά για να ελαφρύνουν κάποιοι τις ποινές τους. Μπορεί κάποιοι, όντως, να είχαν τέτοιο παρελθόν. Εδώ βλέπουμε ότι αυτά τα χαρτιά παρουσιάζονται εκ των υστέρων».

Σε κάθε δικαστήριο βιώνουμε και ένα θάνατο

Σχολιάζοντας την όλη διαδικασία της δίκης, με τις αλλεπάλληλες διακοπές και καθυστερήσεις ο κ. Τοπαλούδης επισήμανε ότι ανέμεναν την απόφαση να βγει χθες (Τετάρτη, 18 Μαΐου). «Αύριο περιμένουμε επιτέλους να κόψουμε το νήμα και του Εφετείου, να τερματίσουμε αυτές τις δικαστικές υποθέσεις και να τερματίσουμε τον ψυχικό μας θάνατο. Σε κάθε δικαστήριο βιώνουμε και ένα θάνατο».

Iδιαίτερα επικριτικός για τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη επισήμανε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Έχουμε χάσει κάθε ικμάδα ενεργητικότητας για να ασχοληθούμε με παιδί μας. Θα πρέπει να τολμήσουν αυτοί που αποφασίζουν και να εισαγάγουν στον ποινικό μας κώδικα τον όρο γυναικοκτονία και οικογενειοκτονία», επισήμανε ο κ. Τοπαλούδης.