Αίρεται από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Αίρεται από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για σχολεία και πλοία - Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για την προστασία από τον κορονοϊό στην πλειονότητα των εσωτερικών χώρων από της 1η Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε εργασιακούς χώρους, εστίαση και εμπόριο, ενώ η σύσταση να τη χρησιμοποιούν για τη δική τους προστασία, παραμένει κυρίως, προς όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Εξαιρούνται και παραμένει η υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας σε όλες τις Μονάδες Υγείας, και στις Μονάδες φιλοξενίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά.).

Υποχρεωτική παραμένει η μάσκα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπου συνήθως υπάρχει συνωστισμός.

Προαιρετική θα είναι η χρήση της μάσκας στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, (αεροπλάνα, τρένα υπεραστικά λεωφορεία), στα οποία τα εισιτήρια των επιβατών αντιστοιχούν σε αριθμημένες θέσεις.

Σε ό,τι αφορά τα πλοία, το θέμα θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα, μαζί με το θέμα που αφορά τη χρήση της μάσκας στα σχολεία.