Πέτρος Φιλιππίδης: Σοκάρει η καταγγέλλουσα για απόπειρα βιασμού – «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο»

Πέτρος Φιλιππίδης: Σοκάρει η καταγγέλλουσα για απόπειρα βιασμού – «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο»

«Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω»

Για μια τραυματική εμπειρία που άλλαξε για πάντα τη ζωή της έκανε λόγο καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η νεαρή γυναίκα η οποία καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο θέατρο, το 2010.

«Από εκεί κι ύστερα η ζωή μου άλλαξε εντελώς…» ανέφερε η κοπέλα συμπληρώνοντας πως στην πορεία διαπίστωσε πως πάσχει από διαταραχές πανικού ενώ έλαβε και αντικαταθλιπτικά χάπια από ψυχίατρο τον οποίο συνάντησε κάποιες φορές χωρίς, ωστόσο, να του αποκαλύψει τι της συμβαίνει. Μάλιστα, υποστήριξε πως λόγω της επίθεσης που δέχτηκε οδηγήθηκε στο χωρισμό με τον τότε σύντροφο της, στον οποίο δεν τολμούσε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί.

«Αυτό που παθαίνω είναι κρίση πανικού, είτε καθιστή είτε όρθια το παθαίνω. Θα προσπαθήσω σήμερα να τελειώσω» είπε η μάρτυρας εξηγώντας την έντονη συναισθηματική φόρτιση που βίωσε με την έναρξη της κατάθεσης της και υποχρέωσε το δικαστήριο να διακόψει αρκετές φορές τη συνεδρίαση του καθώς η νεαρή γυναίκα ξέσπαγε σε λυγμούς.

Η μάρτυρας συνέχισε την κατάθεση της από το σημείο που είχε σταματήσει χθες, περιγράφοντας τι ακολούθησε της άγριας σεξουαλικής επίθεσης που, όπως ανέφερε, δέχτηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο έρημο θέατρο.

«Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχο μου. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο. Τότε κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματος μου, στο μηρό περίπου» ανέφερε έντονα φορτισμένη και πρόσθεσε πως όταν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα για να φύγει την βρήκε κλειδωμένη .

«Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά «αααααα». Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος.

«Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο», μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου» περιέγραψε σημειώνοντας πως εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος την απείλησε πως θα την καταστρέψει φωνάζοντας: «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι μετά τις διαμαρτυρίες και τα παρακάλια της ο κατηγορούμενος ηθοποιός της άνοιξε την πόρτα και εκείνη έφυγε για να εκμυστηρευτεί λίγο αργότερα σε μια φίλη της τι είχε συμβεί.

«Είχε μείνει άφωνη. Ούτε για μια στιγμή δε σκεφτήκαμε «πάμε να το πούμε σε κάποιον».

Ήταν κάτι που δεν ξέραμε πως να διαχειριστούμε» είπε και συμπλήρωσε πως μετά από λίγο ήρθε στο κινητό της ένα μήνυμα από τον Πέτρο Φιλιππίδη που έλεγε: «Την επόμενη φορά, δε θα σε αφήσω». «Μου έλεγε τι πράξη ήθελε να μου κάνει και τι ήθελε να του κάνω κι εγώ. Η φίλη μου όταν το διάβασε τα έχασε. Δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι μου έστειλε τέτοιο μήνυμα ενώ είχε προηγηθεί ότι είχε προηγηθεί» κατέθεσε.

Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε πως για τις επόμενες δέκα ημέρες ο κατηγορούμενος την παρενοχλούσε και τηλεφωνικά.

«Όταν δε σήκωνα το τηλέφωνο μου έστελνε μήνυμα «σήκωσε το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι». Κι εγώ τότε δε μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει που είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μη τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό δυστυχώς βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι αυτό το λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή» εξήγησε αναφέροντας παράλληλα πως στη συνέχεια ο κατηγορούμενος την «έκοβε» όταν μπορούσε από τις δουλειές που συζητούσε. Αναφέρθηκε , μάλιστα, και σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό ρόλο τον οποίο θεωρούσε ότι θα έπαιζε αλλά την τελευταία στιγμή της τηλεφώνησε ο βοηθός σκηνοθέτη και της είπε ότι διάλεξαν άλλη κοπέλα. «Ρώτησα αν διάλεξαν απλώς άλλη ή αν δεν ήθελαν εμένα. «Σε προτείναμε και για άλλο ρόλο μικρό και πάλι μας είπαν όχι» μου είπαν στο τηλέφωνο» ανέφερε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια η γυναίκα ανέφερε πως ένα χρόνο αργότερα της τηλεφώνησε και πάλι ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει «είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… αν αλλάξεις γνώμη…». Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν με ένα συνάδελφο μου. Κατάλαβε ότι είμαι ταραγμένη. Με ρώτησε και μου έφυγε ένα «είναι πολύ μ***** ο Πέτρος» και μετά του εξιστόρησα τι είχε συνέβη. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφος μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του» κατέθεσε.

Πρόεδρος: Στο θέατρο έκανε παρέμβαση;

Μάρτυρας: Δεν θεωρώ ότι είχε στο μυαλό του να βλέπει που δουλεύω να με κόβει. Αν τύχαινε και έβλεπε το όνομα μου, όπως στα σίριαλ του mega, με έκοβε. Το έκανε όπου μπορούσε και είχε τη δυνατότητα. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που ονειρευόμουν το έκανα. Ηθοποιός έγινα, κάθε ρόλος που έχω παίξει είναι τόσο σημαντικός σαν να έπαιζα στην Επίδαυρο.