Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών»

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών»

«Το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επι 37 ημέρες» τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής

Με ικανοποίηση δέχθηκε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, που καταδίκασε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών η πολιτική αγωγή στην δίκη του 34χρονου καθ' ομολογία δράστη.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης σε δήλωσή του έκανε λόγο για ιστορική δίκη, αναφέροντας ότι «η Καρολαιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών». Ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης κοπέλας σημείωσε, πως «το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες». «Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές» είπε ο κ. Χαρμάνης, τονίζοντας ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χέρια του κατηγορούμενου, ψυχορραγούσε "η γυναίκα της ζωής του", όπως έλεγε ο κατηγορούμενος». Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψε πως ήταν περισσότερα απο πέντε.

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, ανέφερε : «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή, που προβλέπονταν και λόγω των συνθηκών ήταν αναμενόμενη».

Η Σοφία Βλαχιώτη, επίσης συνήγορος υπεράσπισης συμπλήρωσε : «Κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αναδειχθουν τα πραγματικά περιστατικά».