Ηράκλειο: Θρίλερ με 17χρονη Ιρανή αθλήτρια που αγνοείται

Ηράκλειο: Θρίλερ με 17χρονη Ιρανή αθλήτρια που αγνοείται

Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κρήτη, με μία νεαρή αθλήτρια του Ιράν που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων-Νεανίδων στο Ηράκλειο και εξαφανίσθηκε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή.

Η 17χρονη Γιέκτα Τζαμάλι εξαφανίστηκε την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης στο Ηράκλειο, ενώ είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο αρασέ και ήταν τέταρτη στο σύνολο. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία του Ιράν, που επικαλείται η ιστοσελίδα ekriti.gr, η Τζαμάλι έφυγε από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ιρανική αποστολή χωρίς να ενημερώσει κανέναν, σε ώρα που ήταν σε εξέλιξη αγώνας συναθλήτριάς της και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Οι συντάκτες εικάζουν, ότι η αθλήτρια βρήκε ευκαιρία να διαφύγει, μην θέλοντας να επιστρέψει στη χώρα της. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να έχει διαφύγει για άλλη χώρα της Ευρώπης, καθώς είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει εντός του ενιαίου χώρου Σένγκεν.

Φίλοι της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν αναφορές σε δυσαρέσκεια της 17χρονης για την καταπιεστική μεταχείριση της ομοσπονδίας της, αλλά και για τις χαμηλές αποδοχές της. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομάδας της πάντως, πιθανότερο σενάριο θεωρείται η εξαφάνισή της για πολιτικούς λόγους.

Αξιωματούχοι της εθνικής ομοσπονδίας Άρσης Βαρών του Ιράν (IRIWF) ήρθαν σε επικοινωνία με την οικογένεια της Τζαμάλι, όμως δεν πήραν κάποια χρήσιμη πληροφορία. «Δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε η Ζαχρά Πουραμίν, αντιπρόεδρος του IRIWF, στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.