Θρίλερ στην Πάτρα: Τι μπορεί να δείξει η εκταφή της Τζωρτζίνας – Γιατί ο ιατροδικαστής ζητάει τη λήψη τριχών

Θρίλερ στην Πάτρα: Τι μπορεί να δείξει η εκταφή της Τζωρτζίνας – Γιατί ο ιατροδικαστής ζητάει τη λήψη τριχών

Ποια είναι η νέα δίωξη που μπορεί να ασκηθεί στην προφυλακισμένη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου για όσα φέρεται να έχει κάνει στο 9χρονο κορίτσι

'Ολο και περισσότερο κορυφώνεται το δράμα στην Πάτρα με τον θάνατο των τριών κοριτσιών. Το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης από τον Σωτήρη Μπουζιάνη έδειξε δηλητηρίαση της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, για την οποία κατηγορείται ότι την χορήγησε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, Παράλληλα, τίθεται ζήτημα εκταφής του 9χχρονου κοριτσιού για να διαπιστωθεί αν της είχε δοθεί κεταμίνη ή άλλη τοξική ουσία και προγενέστερα. Αυτό θα διαπιστωθεί από τις τρίχες των μαλλιών του παιδιού που θα δείξουν αν η πρώτη ανακοπή που υπέστη πριν από ένα χρόνο στην Πάτρα, είχε τον ίδιο παρονομαστή.

Βεβαίως, δεν είναι απλό να γίνει, διότι ήδη είχε συμβεί μια εκταφή για την ανάσυρση του τάμπλετ από το φέρετρο της μικρής.

Το πόρισμα επίσης αναφέρει πως η συγκέντρωση της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml, με τον ιατροδικαστή Παντελή Αλεξάνδρου να επιβεβαιώνει στο Live News πως πρόκειται για μία μεγάλη ποσότητα και να εξηγεί ποια μπορεί να είναι τα ευρήματα σε περίπτωση εκταφής της Τζωρτζίνας.

«Οι βλάβες στο ήπαρ ιστολογικά εμφανίζονται στη ζώνη 1 του ήπατος. Εκεί βρίσκονται τα ηπατοκύτταρα, που δέχονται άμεσα τη μέγιστη επίδραση από τοξική ουσία, δηλητήριο ή φάρμακο, άρα η βλάβη αυτή στο ήπαρ έχει να κάνει με την κεταμίνη», δήλωσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Όπως τόνισε ο ίδιος στο Mega, μία εκταφή της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να δείξει εάν υπήρχε χρόνια δηλητηρίαση. Ο κ. Αλεξάνδρου τόνισε πως η κεταμίνη μεταβολίζεται γρήγορα και εκτιμά πως η χορήγησή της στην 9χρονη έγινε με μία ενδοφλέβια δόση: «Ο μεταβολισμός του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι ταχύτατος. Είναι μία ενδοφλέβια χορήγηση άπαξ. Σε μισή με μία ώρα έχει μεταβολιστεί, βρίσκουμε τους μεταβολίτες στα ούρα. Το επίπεδο 6,5 mg/Ml σε άλλο φάρμακο θα μπορούσε να είναι μία ποσότητα πολύ μεγαλύτερη σε χορήγηση, γιατί αν έχουν παρέλθει πέντε ώρες είναι σαφές ότι τα επίπεδα στο αίμα θα είναι χαμηλότερα», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εκπομπής το παιδί πέθανε μέσα σε 10 λεπτά. Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλη ήταν η ποσότητα που σκότωσε την μικρή, αρκεί να αναφερθεί ότι στη διεθνή βιβλιογραφία της ιατρικής υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση κεταμίνης με 1,5 μιλιγκράμ ανά ml αίματος… Στην Τζωρτζίνα η μοιραία δόση ήταν 4 και πλέον φορές μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα οι ελπίδες για τη ζωή της, να εκμηδενιστούν αυτόματα…

Μέσα από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτουν ευρήματα όπως βλάβη στο συκώτι της Τζωρτζίνας, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση της κεταμίνης.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί είναι πολύ πιθανό να ασκηθεί και νέα δίωξη στην 33χρονη μητέρα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και στην Πάτρα την Άνοιξη του 2021 ήταν και πάλι μόνη με την κόρη της, στο μονόκλινο δωμάτιο που νοσηλευόταν.

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν πάντως είναι πώς έφτασε η κεταμίνη μέσα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Για τη διαδρομή της φονικής ουσίας εργάζονται πυρετωδώς οι Αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα.

Οι εξελίξεις τρέχουν και η 33χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στο μεγαλύτερο θρίλερ των τελευταίων δεκαετιών.