Ελένη Τοπαλούδη: «Τα 16 χρόνια είναι ποινή-χάδι» λέει η μητέρα της

Ελένη Τοπαλούδη: «Τα 16 χρόνια είναι ποινή-χάδι» λέει η μητέρα της

Ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα των ποινών σε δράστες στυγερών εγκλημάτων

«Ποινή-χάδι» χαρακτηρίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μετά την ενοχή των δύο δραστών για τη δολοφονία και τον βιασμό της κόρης της, τα 16 χρόνια που θα περάσουν οι κατηγορούμενοι στη φυλακή, ενώ ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Η Κούλα Αρμουτίδου μετά την πρόταση της εισαγγελέως είπε αρχικά: «Η πρόταση της εισαγγελέως μας ικανοποιεί σαν οικογένεια και εμένα και τον πατέρα της Ελένης, γιατί δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι του κράτους της Ελληνικής Πολιτείας. Είναι 16 χρόνια για τη δολοφονία και 15 για τον βιασμό του παιδιού μου». Συνέχισε δε λέγοντας: «Εγώ θα ήθελα όμως σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια και όχι ποινές χάδια. Γιατί για εμένα τα 16 χρόνια δεν είναι τίποτα. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι όταν θα ξέρουν, ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου, παρά μόνο στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν».

«Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα. Κάθε μήνα σχεδόν δολοφονείται μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα, όπως είχαμε και αυτή την φοβερή περίπτωση στην Καβάλα που με έχει συγκλονίσει» συνέχισε και και πρόσθεσε: «Μέχρι πότε ο άντρας θα θεωρεί κτήμα του τη γυναίκα; Επιτέλους να σταματήσει όλο αυτό και να μπορεί και ένας άντρας να δέχεται το “όχι” της γυναίκας του. Κανείς δεν αφήνει μια πολύ όμορφη σχέση και φεύγει. Όταν είναι υγιής και αξιοπρεπής και όταν περνάμε καλά δεν φεύγουμε. Κι εγώ απορώ, ο άντρας δεν έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις;

Επειδή δηλαδή παίρνει μια γυναίκα θα πρέπει να την έχει κτήμα ες αεί; Δεν έχει κανείς δικαίωμα να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Και αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλάω πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας και όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών και γυναικών».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε κλείνοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. «Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτές τις μέρες θα είμαι εδώ και δίπλα μου έχω πάρα πολλές μάνες που το ζητούν επίμονα. Έχουμε κι εμείς δικαιώματα επιτέλους» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...